10e Vanencompetitie Zuid

25 maart 2018

Alweer vroeg uit de veren vandaag, voor de 10e editie van de Vanencompetitie Zuid. Ook deze keer gingen er 6 deelnemers mee (Wassim, Femke, Mira, Finn, Tjerk en Halil).
Chantal en Consuelo waren coach en Peter ging mee als scheidsrechter.

 

 

Uitslagen KATA wedstrijden:

Wassim heeft drei keer Heian Nidan gelopen en heeft één keer gewonnen en twee keer verloren.

Femke heeft vier keer Heian Nidan gelopen en heeft twee keer gewonnen en twee verloren. Netjes.

Mira heeft één keer Heian Yondan en drie keer Heian Sandan gelopen. Ook Mira heeft twee keer gewonnen en twee keer verloren. Netjes gedaan.

Finn heeft drie keer de Heian Yondan en twee keer de Heian Godan gelopen: hij heeft twee keer gewonnen en drie keer verloren. Goed dat Finn voor het eerste de Heian Godan heeft “uitgeprobeerd”.

Tjerk heeft eerst de Bassai Dai gelopen, waarna hij te horen kreeg dat die kata niet geldig is op dit toernooi voor de stijl Shotokan Karate-do. Tjerk moest ter plekke een andere kata kiezen en moesten hij én zijn tegenstander opnieuw kata lopen. Hij koos voor de Heian Yondan en won. Hierna liep Tjerk nog eens Heian Yondan en twee keer de Heian Godan. In totaal heeft Tjerk twee keer gewonnen en twee keer verloren. Netjes.

Halil heeft -op een andere mat- vier keer Bassai Dai gelopen en hij verloor vier keer. Volgende keer beter.

 

Na overleg met de organisatie van Vanencompetitie Zuid is besloten dat de Bassai Dai voortaan ook keuze kata mag zijn voor Shotokan Karate-do. De Kata-lijst zal worden aangepast.

 

Uitslagen KUMITE wedstrijden:

Femke heeft één keer gewonnen en twee keer verloren met Kumite.

Ook Finn heeft drie partijen Kumite gedraaid: twee keer gewonnen en één keer verloren.

Wassim en Tjerk zaten bij elkaar in de poule. Wassim verloor zijn eerste partij met 2-3, maar won zijn tweee partij met 1-0.
In zijn eerste partij eindigde Tjerk met gelijk spel: 0-0. In zijn tweede partij won hij met 4-0.
In hun derde partij moesten Wassim en Tjerk tegen elkaar: Tjerk won met 1-0 van Wassim

Halil heeft zijn eerste partij met 0-1 verloren. Zijn tweede partij won hij met 6-0 en zijn derde partij won hij ook, deze keer met 3-1. Halil heeft mooie technieken laten zien, o.a. ura mawashi-geri jodan.

 

Het is alweer een leuke, leerzame en sportieve dag geweest! Meer foto's op onze Facebook pagina!

 

Terug naar publicaties

Shotokan Karate-Do Teteringen

Opgericht in 1981 door Bert Pijpers en aangesloten bij Karate-do Bond Nederland. De stijl die beoefend wordt is Shotokan, de meest beoefende karate stijl ter wereld. Wij volgen de filosofie van de Japanse Karate Associatie (JKA).
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram