17de open Elhatri eindhoven 01-10-2011

1 oktober 2011

Er waren clubs uit Nederland en België, namelijk; Alkmaarse Shotokan Karate-do Johan Bult, Alkmaar; ALL Sports, Amstelveen; Boduschool Ton Neuhaus, Oosterblokker; Budosport Heerlerbaan, Heerlen; Elhatri, Eindhoven; Funakoshi, Alkmaar; Kai Sei, Zoetermeer; Kanshu-do, Cuijk; Karateclub Andenne-Seilles, Belgie; Karate Do Harmonie, Den Haag; Karate Do Pora, Geleen; Karate do Smaal, Apeldoorn, Karate do Youkou, Breda; Karateclub SA, Gouda; Karate-do Academie Itosu, Waalwijk; Karate-do Archida, Roosendaal; Karate-do San, Roosendaal; Karateschool Bu Shin Kan, Assen; Hans van Galen, Den Haag; Nippon the Healthclub, Schoonhoven; Peds Sports Centr, Schiedam; Shotokan Karateclub, Ettenleur; Sportinstituut Ooms, Tilburg; Sportinstituut Tom van der Kolk, Alkmaar;

 

Sportschool Raymond Snel, Leeuwarden; Sportschool Van den Nieuwendijk, Zaandam; Tadashii-Do, Poortugaal; Van Gils Sport, Dongen; Karate school Alken; Ashi-te-Hara; Choku; CMAA SE-FI; SKD Goshin, Arnhem; Kamacho Do België; Kenjamu; Muilwijk, Nieuw Lekkerland; Sportschool Essink; Azmani; Karate Do Yamanobori, Ruy Jin Do Osaka, België; Sportschool Seinchin en Shotokan Karate-do Teteringen, Teteringen.

 

Deelname Shotokan Karate-Do Teteringen

Onze deelname bestond uit de volgende personen:

Mády de Vos                  Meisjes cat.1, 6-9 jaar, wit/groen.

Lotte de Zeeuw              Meisjes cat.1, 6-9 jaar, wit/groen.

Serra van Santen           Meisjes cat.1, 6-9 jaar, wit/groen.

Soufiane Elkouazi           Jongens cat 1, 6-9 jaar, wit/geel.

Isabel van Haaf             Meisjes cat 3, 10-11 jaa, geel/oranje.

Eddy van Oerle              jongens cat 3, 10-11 jaar, blauw/ bruin.

 

Onze deelnemers

 

Iets over 9:00 uur was het zover. Per Tatami waren er drie scheidsrechters die de deelnemers beoordeelde met het vlaggensysteem. Na het afgroeten van de deelnemers en scheidsrechters moesten de onervaren dames aan de slag op Tatami 2. Mády, Lotte en Serra zaten in 1 poule en moesten ook tegen elkaar uitkomen.

 

De eerste partij voor Serra verliep heel goed. Met de Heian Shodan won Serra haar 1ste partij met 3 vlaggen voor 0 tegen. De volgende partij was Mady aan de beurt. Ook zij heeft haar eerste partij winnend afgesloten met de Heian Shodan, 2 vlaggen voor en 1 tegen. In de vijfde partij ging het tussen Lotte en Serra. Beide dames waren aan elkaar gewaagd en beide dames hebben de Heian Shodan uitgevoerd en Lotte wist de ze partij te winnen met 2 vlaggen voor en 1 tegen. De tweede partij van Mady liet ze wederom zien dat ze goed op weg is. Deze partij wist ze ook winnend met de Heian Shodan af te sluiten met 3 vlaggen voor en 0 tegen. Aansluitend was het de tweede partij van Lotte die ze helaas verloren had o vlaggen voor en 3 tegen. Zowel Serra als Lotte kreeg een herkansing via de verliezersronde. Zowel Serra als Lotte verloor hun partij met 1 vlag voor en 2 tegen. In de finale ronde verloor Mady haar partij met 1 vlag voor en 2 tegen. Mady had nog kans om op de derde plaats te eindigen maar ook in deze partij verloor Mady met 2 vlaggen tegen en 1 vlag voor. Hierdoor eindigde Mady de Vos op de 4de plaats, Lotte de Zeeuw op de 6de plaats en Serra van Santen op de 8ste plaats.

 

Soufiane moest gelijktijdig met de drie dames beginnen op Tatami 1. Zijn eerste wedstrijd deze dag deed hij de Heian Shodan, Soufiane’s uitvoering van deze kata was voldoende om drie vlaggen mee te krijgen. Een hele mooie opening dus. Zijn tweede wedstrijd ging eveneens heel goed, hij deed weer de Heian Shodan en won weer met drie vlaggen mee. Het kon dus niet meer stuk. Na verloop van tijd, in verband met een grote poule, moest Soufiane zijn derde wedstrijd spelen, hier deed hij weer de Heian Shodan maar verloor deze net met 2 vlaggen tegen. Zijn vierde wedstrijd, waar hij weer zijn uitvoering van de Heian Shodan deed, was jammer genoeg niet voldoende om door te gaan. Hij kreeg ook hier twee vlaggen tegen. Door de twee verloren wedstrijden was een podium plaats verkeken. Soufiane had een zevende plaats.

 

Nadat Soufiane klaar was met zijn poule moest Isabel op Tatami 1 aantreden.Ook dit was een grote poule. Isabels eerste wedstrijd waar ze de Heian Shodan deed verloor ze net met twee vlaggen tegen. Isabel had het geluk dat ze in de herkansing toch nog haar kunsten mocht vertonen en dat lukte zeer goed. Haar tweede wedstrijd was een mooie vertoning van de Heian Nidan waar ze met 2 vlaggen mee won. Heel netjes dus. Isabels volgende wedstrijd deed ze weer de Heian Nidan en won weer met 2 vlaggen mee. Isabel ging zo nog even door. In haar vierde wedstrijd deed ze weer de Heian Nidan en won ook hier weer met 2 vlaggen mee. Het ging heel goed. Haar vijfde wedstrijd deed ze, zoals hier voor, ook de Heian Nidan en heel verrassend won ze hier ook met 2 vlaggen mee. Dit was dus een mooie prestatie die beloond werd met de derde plaats.

 

Na de partijen van Mady, Serra en Lotte moest Eddy van Oerle op Tatami 2 aantreden. Het niveau en druk was hoog. Eddy was ingedeeld in de bruine banden poule met een tweetal blauwe banders. Eddy moets 3 verschillende katas tonen en in zijn eerste partij toonde hij de Heian Yondan die uitstekend verliep. Hij won deze partij met 3 vlaggen voor en 0 tegen. De volgende partij heeft hij voor de Heian Godan gekozen. De uitvoering verliep redelijk , met name het kijken heeft hem punten gekost. Hij bleef regelmatig naar de grond kijken. Deze partij verloor hij van de uiteindelijke winnaar. Door zijn verliespartij had Eddy nog kans om voor de 3de plek. In zijn 3de partij liep hij de Bassai Dai. Hier maakte hij een aantal kleine fouten waardoor hij de partij met verloor met 3 vlaggen tegen. Door deze verliespartij eindigde Eddy op de 5de plaats.

 

Isabel van Haaf met haar 3de plaats.


Onze deelnemers met de deelname certificaten

Onze nieuwe deelnemers Serra van Santen, Mady de Vos en Lotte de Zeeuw hebben een goede prestatie afgeleverd. Het was voor hun het eerste grote toernooi in een deelnemersveld van 16 jeugdige karateka’s. Een knappe prestatie dat ze in korte tijd goede uitvoeringen van de kata’s lieten zien. Isabel, Eddy en Souffiane hebben ook hun kata’s goed uitgevoerd. Het is jammer dat Eddy in een zware poule is ingedeeld maar er moet rekening met hem worden gehouden. Isabel heeft het uitstekend gedaan en met als resultaat een 3de plaats in poule van 16 deelnemers. Ondanks de grote deelnemersveld kunnen we tevreden terugkijken op de prestaties van onze deelnemers. De ouders willen wij bedanken voor hun ondersteuning en de gezellige dag met elkaar.

 

Volgend toernooi is op 9 oktober 2011 bij JKA in Apeldoorn.

 

Met vriendelijke groet,

Peter en Edwin

Coach/ Begeleider

Terug naar publicaties

Shotokan Karate-Do Teteringen

Opgericht in 1981 door Bert Pijpers en aangesloten bij Karate-do Bond Nederland. De stijl die beoefend wordt is Shotokan, de meest beoefende karate stijl ter wereld. Wij volgen de filosofie van de Japanse Karate Associatie (JKA).
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram