19e Elhatri Mini Toernooi

3 juni 2012

Zondag 03 juni werd het 19e Elhatri Mini Toernooi gehouden in Eindhoven. Onze deelnemers waren:

 

Categorie Onderdeel
Maxwell Sijogo Heren Cat.1(6-7jaar) wit - geel Kata
Argento Sijogo Heren Cat.2(8-9jaar) wit - geel Kata
Lorenzo Sijogo Heren Cat.2 - 3(8-11jaar) oranje - groen Kata
 Heren Cat.1 -   2(6-9jaar)  - 40 kg wit - oranje Kumite

Maxwell begon op veld 1. Hij zat in een poule van 8 deelnemers. Met zijn grote inzet en omgekeerd evenredige lengte maakte hij veel indruk. Al zijn wedstrijden en zo ook de uiteindelijke finale, won hij met de Heian Shodan. Heel knap gedaan.

 

 

Argento zat in de grootste poule met 15 deelnemers. Zijn eerste wedstrijd won hij met de Heian Shodan. Zijn tweede wedstrijd wedstrijd verloor hij nipt van de uiteindelijke winnaar. Zijn overige wedstrijden won hij, waardoor hij in de troostfinale de derde plaats binnenhaalde. Hij heeft er heel hard voor moeten werken, en daarom heel veel respect!

 

 

Lorenzo zat in een poule van 8 deelnemers. Alle wedstrijden deed hij de Heian Shodan. Hij moest er flink tegenaan, want zijn tegenstanders waren zeer goed. Door alles toch te winnen wist hij de eerste plaats te halen.

 

Om 13:00 begon het onderdeel kumite. Lorenzo zat in een poule van 4 deelnemers. De eerste wedstrijd had trof hij een zeer aanvallende tegenstander. Hij met 2-0 door 2 tsuki’s op jodan.

Zijn tweede wedstrijd was Lorenzo zeer sterk bezig. Met goed geplaatste mai-geri’s en jodan tsuki’s was in iets meer dan een minuut spelen 10-1, waarbij de wedstrijd direct afgelopen was.

Bij zijn derde wedstrijd die daar direct op volgde was merkbaar dat de wedstrijd ervoor toch veel energie had gevraagd. Lorenzo bleef aanvallend maar was erg vermoeid om de combinaties te blijven maken. De punten bleven voor beide deelnemers uit: 0-0. Er was geen verlenging maar de beslissing werd gemaakt door het scheidsrechterteam. Ze waren unaniem en kozen voor Lorenzo als winnaar.

 

 

 

Uitslag:

Maxwell Sijogo                Kata                      1e plaats

Argento Sijogo                 Kata                      3e plaats

Lorenzo Sijogo                 Kata                      1e plaats

 

Lorenzo Sijogo                 Kumite                 1e plaats

 

 

 

Voor Shotokan Teteringen was het een geslaagde dag. Ondanks dat we helaas met weinig deelnemers aanwezig waren, hebben we weer een visitekaartje van de club achtergelaten.

 

Jonathan & Wendy Sijogo

Interim Coach/Interim Begeleider

 

 

 

 

 

Terug naar publicaties

Shotokan Karate-Do Teteringen

Opgericht in 1981 door Bert Pijpers en aangesloten bij Karate-do Bond Nederland. De stijl die beoefend wordt is Shotokan, de meest beoefende karate stijl ter wereld. Wij volgen de filosofie van de Japanse Karate Associatie (JKA).
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram