23e open El Hatri kampioenschappen

3 oktober 2017

Op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober werden de 23ste Open ElHatri Kampioenschappen in Eindhoven gehouden.
Na een afwezigheid van 4 jaar heeft Chantal van Unen, 2de Dan , haar rentree gemaakt op zowel de onderdelen Kata als Kumite.

Na een korte individuele trainingssessie heeft Chantal een positieve en uitermate goede indruk achtergelaten.
Zaterdag 30 september waren de Kata wedstrijden. Chantal was ingedeeld in Cat. 7 Kata individueel Female Senior Black. Ze verloor haar eerste wedstrijd van Mariska Marques (voormalig wereldkampioen en veelvoudig europees en nationaal kampioen). In de groep van 7 deelnemers heeft ze de 5de plaats weten te bemachtigen.
Na de wedstrijden in een andere catgeorie begon Chantal aan de 2de Kata sessie: Cat. 9 Kata individueel Female Open. Na een klinkende overwinning van 0-5 wachtte haar een wedstrijd waar ze nipt verloor met 3-2. In deze categorie eindigde ze op de 6de plaats.

kanku sho
enpi

Zondag 1 oktober waren we, net als zaterdag 30 september, op tijd van huis vertrokken. Bij aankomst was het een drukte van kumite deelnemers. Chantal was ingedeeld in: Cat. 7 Kumite individueel Female Senior 55+ en Cat. 9 Kumite individueel Female Open.
De eerste ronde van de Cat.7 Kumite Female 55+ was Chantal vrij geloot. In de 2de ronde heeft ze bewezen dat ze het niveau aan kan. Ondanks een verlies van 6-4 heeft ze aangetoond dat ze het onderdeel kumite nog steeds goed beheerst. Ze eindigde op een 6 de plaats.
In de Cat.9 Kumite Open moest ze meteen aan de volle bak. Haar eerste 2 wedstrijden heeft ze verloren en haar volgende wedstrijd was uitermate spannend. Chantal maakte goed gebruik van haar traptechnieken. Doordat ze een mawashi geri plaatste in het gezicht van haar tegenstander ontving ze een Chukoku, waardoor ze haar eerste waarschuwing heeft ontvangen. Chantal was licht aangeslagen en verloor de wedstrijd nipt met 3-2 met als eindresultaat een 4de plaats.

Ondanks haar lange afwezigheid op kata en kumite wedstrijden heeft Chantal haar uitstekende technieken en
enorme wilskracht getoond. Ze heeft een goede prestatie geleverd. We kunnen terugkijken op een zeer
leerzame toernooi.

Peter Kneefel
Trainer/Begeleider

Terug naar publicaties

Shotokan Karate-Do Teteringen

Opgericht in 1981 door Bert Pijpers en aangesloten bij Karate-do Bond Nederland. De stijl die beoefend wordt is Shotokan, de meest beoefende karate stijl ter wereld. Wij volgen de filosofie van de Japanse Karate Associatie (JKA).
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram