26ste Open Roosendaal JKA Champ

27 november 2011

Op zondag 27 november werd in Roosendaal de 26ste Open Roosendaal JKA Championships gehouden. Wij waren met 7 karateka’s aanwezig. Mady de Vos, Lorenzo Sijogo, Isabel van Haaf, Serra van Santen, Souffiane El Kouazi, Chantal van Unen en Emma Kalberg wilden hun krachten meten met andere karate jeugd.

 

Er waren clubs uit de volgende landen; Nederland, Duitsland, Frankrijk en België: UMO Apeldoorn, UMO Roosendaal, JKA Zeeland, Tamashi Bergen op Zoom, Karate Do San Roosendaal, Shotokan Karate Do Teteringen, JKA Neukirchen Duitsland, Dörpinghaus Duitsland,Goju Frankrijk, Okinawa België en Fudoshin België.

 

Onze deelnemers 2de van rechts

’s Ochtends werd de jeugd kata, team kata en kumite afgewerkt en ’s middags voor de senioren 16+ . De beoordelingen werden eerst met het vlaggensysteem uitgevoerd en in de volgende ronde met het puntensysteem. Mady de Vos mocht als eerste in haar categorie meisjes 7 tot 9 jaar op shiajo 1 beginnen. Mady won haar eerste partij met 3 vlaggen voor en 0 tegen. In de volgende ronde haalde ze met de Heian Shodan een puntentotaal van 6.8-6.9-6.8 wat voldoende was om naar de finaleronde te gaan.

 

Met de Heian Nidan behaalde ze met een goede score van 7.0-6.9-6.9 een 3de plaats. Goed gedaan Mady!

 

Op shiajo 2 was Lorenzo ingedeeld in de categorie jongens 7 tot 9 jaar. Door zijn hoge standen verloor hij zijn eerste partij met 1 vlag voor en 2 vlaggen tegen. Er waren geen herkansingen dus was het meteen gedaan en eindigde Lorenzo op de 6de plaats.

 

Vervolgens waren de wedstrijden op shiajo 1 van Isabel van Haaf en Serra van Santen begonnen. Helaas verloren zowel Isabel als Serra hun eerste wedstrijd met 0 vlaggen voor en 3 vlaggen tegen.

 

 

Op shiajo 2, in de categorie jongens 10 - 11 jaar, begon Souffiane El Kouazi aan zijn wedstrijd. Met de Heian Shodan won hij zijn eerste partij met 1 vlag tegen en 2 vlaggen voor. In de volgende partij behaalde hij met de Heian Shodan een punten totaal van 6.8-6.8-6.8 Dit was voldoende om voor een plek om de 3de plaats te strijden. Helaas verloor Souffiane deze partij met 2 vlaggen tegen en 1 voor. Hij eindigde hiermee op de 5de plaats. Keurig gedaan!

 

Souffiane El Kouiazi

Chantal van Unen moest op shiajo 2 tegen gelijkwaardige tegenstanders in de categorie meisjes 14 - 15 jaar. In de eerste partij heeft ze een met de Heian Yondan een puntentotaal behaald van 7.0-6.8-7.0

 

Hierdoor was ze verzekerd van een finale partij. In haar volgende partij wist ze haar inzet en concentratie te behouden en scoorde een puntentotaal van 7.0-7.0-6.9 Een goede score voor de 1ste plaats.

 

Uitstekend gedaan!

 

Chantal van Unen

Na de individuele kata wedstrijden volgden de team kata wedstrijden. Serra van Santen, Mady de Vos en Isabel van Haaf waren ingedeeld in groep van 9 teams. Met de Heian Shodan behaalden Serra, Isabel en Mady, in hun eerste partij, een puntentotaal van 6.8-6.9-6.8-6.9-6.8

 

Dit was voldoende om te gaan strijden in de finale ronde. Met de Heian Nidan behaalden zij een puntentotaal van 6.8-6.7-6.7-6.8-6.7 wat net niet voldoende was voor een 3de plaats. Ze eindigden op de 4de plaats. Een eerste team kata optreden was toch een knappe prestatie.

 

Team Kata Teteringen 1

Na het afwerken van het jeugd kata onderdeel begonnen de jeugd kumite onderdeel.

 

Lorenzo Sijogo was onze enige deelnemer. Zijn eerste partij moest hij aantreden tegen de zelfde jeugdige karateka uit de kata wedstrijden. Nervositeit speelde duidelijk een rol en Lorenzo verloor zijn eerste partij met een oi tsuki jodan en gyaku tsuki chudan. Helaas waren er geen herkansingen eindigde hij op de 6de plaats

 

Lorenzo Sijogo in actie tijdens kumite wedstrijd

Na een pauze van 15 minuten mocht onze laatste deelneemster Emma Kalberg aantreden, in de categorie meisjes 16 - 18 jaar. Hierin waren ook 1ste dan karateka’s ingedeeld. In haar eerste partij behaalde ze een puntentotaal van 6.9-7.0-6.9-6.8-6.9

 

Voldoende om naar de volgende ronde te gaan. Ook Emma wist haar inzet en concentratie te behouden en met de Bassai Dai behaalde ze een puntentotaal van 6.8-7.0-6.8-6.9-7.0

 

Goed voor de 1ste plaats. Uitstekend gedaan!

 

Emma Kalberg

 

Mady de Vos 3de plaats

Chantal van Unen 1ste plaats

Emma Kalberg 1ste plaats

Schouderklopjes en complimenten voor alle deelnemers.

Met vriendelijke groet,

Peter Kneefel

Coach/Begeleider

Terug naar publicaties

Shotokan Karate-Do Teteringen

Opgericht in 1981 door Bert Pijpers en aangesloten bij Karate-do Bond Nederland. De stijl die beoefend wordt is Shotokan, de meest beoefende karate stijl ter wereld. Wij volgen de filosofie van de Japanse Karate Associatie (JKA).
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram