33ste ElHatri minitoernooi - Eindhoven

12 maart 2018

Het ElHatri minitoernooi is bedoeld voor deelnemers in de leeftijd van 6 t/m 15 jaar en voor verschillende stijlen van Karate. Tjerk, Finn en Femke hadden zich ingeschreven voor de 33ste editie die wederom in Eindhoven plaatsvond (zondag 11 maart). Al vóór 7 uur ’s ochtends waren we allemaal onderweg; Chantal en Consuelo gingen mee als coach.

In de ochtend begonnen de KATA wedstrijden:

Femke zat in een grote poule van 11 meisjes in de stijlen Shotokan en Wado Ryu. De poule werd opgesplitst in twee sub-pouletjes, waarbij de 1e en 2e van ieder sub-pouletje tegen elkaar moesten ijveren voor de eerste 3 plaatsen. Femke zat bij de eerste twee van haar sub-pouletje, maar behaalde in de (halve) finale de 4e plaats, waardoor ze niet in de prijzen viel. Femke heeft goed gepresteerd omdat ze op de 4e plaats van de 11 is beëindigd. Netjes.

Finn en Tjerk zaten bij elkaar in één poule van 7 deelnemers. Finn moest twee verschillende kata’s lopen en omdat Tjerk bruine band draagt, moest hij er drie lopen. Ook hun poule bestond uit een mix van Shotokan en andere stijlen. Beiden deden goed hun best, maar ze vielen niet in de prijzen.

 

Na een -veel te lange- pauze van 2,5 uur vonden in de middag de KUMITE wedstrijden plaats:

Femke was ingedeeld in een poule van totaal vier meisjes met ongeveer dezelfde graad (wit/geel), lengte, leeftijd en gewicht. Haar drie tegenstandsters hadden een wado- en kyokushin achtergrond. De meisjes waren zichtbaar ervaren op het gebied van kumite en Femke verloor haar eerste en derde partij op beslissing. Haar tweede partij verloor ze op punten. Femke heeft goed haar best gedaan.

Finn en Tjerk zaten in een grote poule van 8, waardoor ook in dit geval de poule werd onderverdeeld in twee sub-pouletjes, waarin ieder Finn en Tjerk waren ingedeeld.

In de eerste partij moest Finn tegen een wado-jongen en hij verloor met 2 tegen 5. In zijn tweede partij moest Finn tegen een jongen met een Kyokushin achtergrond. De gecontroleerdheid bij zijn tegenstander was ver te zoeken, waardoor Finn genoodzaakt was om te stoppen door een blessure. Hoewel Finn vóór stond met 4 tegen 2, werd hierdoor zijn tegenstander toch winnaar van de partij.

In zijn eerste partij moest Tjerk tegen een jongen met een Goju achtergrond. Tjerk liet een mooie yoko geri jodan zien, uiterst gecontroleerd en goed geplaatst, maar waar hij geen waardering voor heeft ontvangen. Ook liet Tjerk een prachtige mawashi geri jodan zien, goed geplaatst en zeer gecontroleerd. Ook hiervoor kreeg hij geen waardering. Echter, de counters van zijn tegenstander die op deze traptechnieken volgden werden wél gewaardeerd (tsuki chudan), waardoor Tjerk als verliezer uit de bus kwam.

In zijn tweede partij verloor Tjerk weer tegen een jongen met een Goju achtergrond.

 

Het is een leerzame en sportieve dag geweest. Ook voor dit toernooi geldt: aandachtspunten en aanbevelingen zullen door de coaches en trainers worden opgepakt.

Terug naar publicaties

Shotokan Karate-Do Teteringen

Opgericht in 1981 door Bert Pijpers en aangesloten bij Karate-do Bond Nederland. De stijl die beoefend wordt is Shotokan, de meest beoefende karate stijl ter wereld. Wij volgen de filosofie van de Japanse Karate Associatie (JKA).
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram