3e Shotokan Toernooi Terheijden - Twee keer 1e prijs behaald

4 maart 2018

Om 08:30 gingen de deuren van de Shotokan school in Terheijden open. Zes deelnemers van onze vereniging deden hieraan mee, 4 jeugdleden en 2 senioren: Nada, Femke, Tjerk, Halil, Chantal en Erik T. Ook waren er 3 coaches mee (Chantal, Erik en Consuelo) en één scheidsrechter/coach (Peter).

In de ochtend begonnen de KATA wedstrijden. De coaches werd meegedeeld dat de kata regels van Nakayama moesten worden gevolgd. In de eerste ronde moesten de deelnemers een vaste kata lopen. In de tweede ronde mochten ze vrij kiezen.

Nada en Femke zaten bij elkaar in een grote poule van maar liefst 9 deelnemers:

Nada liep in haar eerste en tweede ronde de Heian Shodan. Ze vond het heel erg spannend om te doen en tegelijkertijd ook erg leerzaam. Goed gedaan Nada!

Femke heeft ook 2 keer de Heian Shodan gelopen. Dat ging best aardig. Netjes gedaan.

Tjerk zat in een poule van 4 en heeft in zijn eerste ronde de Heian Sandan gelopen en in de tweede ronde, Jion. Bij Jion raakte hij eventjes de weg kwijt, maar al met al heeft het netjes gedaan. Goed gedaan Tjerk.

Halil liep in zijn eerste ronde de Heian Yondan en in de tweede ronde de Tekki Shodan. Halil zat in een poule van 3 deelnemers waardoor hij automatisch in de prijzen viel!

Chantal zat in een poule van 4 deelnemers. Ze had een gedegen tegenstander in haar Poule zitten die op internationaal niveau prijzen had binnengehaald, zowel voor kata als voor kumite. Chantal liep Heian Sandan en Enpi en liet zich echter niet uit het veld slaan. Ze behaalde de meeste punten binnen haar Poule en won daardoor de 1e prijs voor KATA.

 

Chantal werd 1e van haar Poule voor KATA! Chapeau!

 

Femke, Tjerk, Halil en Erik hadden zich ook ingeschreven voor de KUMITE wedstrijden die na de lunchpauze begonnen:

Femke won haar eerste partij met IPPON; ze wist een trapaanval te wenden met uchi barai en scoorde tsuki chudan op de rug van haar tegenstander. Haar tweede partij won ze ook doordat ze twee keer WAZARI scoorde met tsuki chudan. Femke werd eerste van haar Poule en won de 1e prijs voor KUMITE.

Femke, goed gedaan!

Tjerk verloor zijn eerste en tweede partijen met tsuki’s jodan en chudan tegen. Hij stond zijn mannetje goed, want zijn tegenstanders waren niet makkelijk om te verslaan.
Zijn derde partij was tegen Halil, die de partij won met yoko geri chudan. Goed gedaan Tjerk!

Halil verloor zijn eerste twee partijen. Zijn derde partij was tegen Tjerk, die hij won met yoko geri chudan. Hierdoor eindigde Halil als derde van zijn poel en viel hij in de prijzen.

Goed gedaan Halil!

Erik was als laatste en moest -geheel volgens de regels- zonder vuistbeschermers Kumite draaien. Hij moest twee keer tegen dezelfde tegenstander omdat de poule maar uit 2 deelnemers bestond. Erik verloor de eerste partij met mawashi geri jodan tegen (ippon) en in de tweede partij kreeg hij tsuki chudan en ushiro geri chudan tegen.
Erik stond tegenover een zeer goede karateka die op internationaal niveau verschillende prijzen had binnengehaald. De uitdaging was groot en Erik heeft goed zijn best gedaan.

 

Het is een leuke, leerzame en sportieve dag geweest. Ook voor dit toernooi geldt: aandachtspunten en aanbevelingen zullen door de coaches en trainers worden opgepakt.

Kijk voor meer foto's op onze facebook pagina

Terug naar publicaties

Shotokan Karate-Do Teteringen

Opgericht in 1981 door Bert Pijpers en aangesloten bij Karate-do Bond Nederland. De stijl die beoefend wordt is Shotokan, de meest beoefende karate stijl ter wereld. Wij volgen de filosofie van de Japanse Karate Associatie (JKA).
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram