4e Rotterdam cup Rhoon 21 Mei 2011

21 mei 2011

Rhoon, zaterdag 21 mei 2011 waren we met 4 deelnemers ingeschreven. Mignon had haarzelf afgemeld voor de kumite wedstrijden in verband met knie blessures.

 

Er waren clubs uit de volgende landen; Nederland, Duitsland, België, Luxemburg en Engeland namelijk; Atarshii, Utrecht; Budokai, Den Haag; Budoschool Kai Sel, Zoetermeer; Budoschool Ton Neuhaus, Oosterblokker; Budosport Heerlerbaan, Heerlen; Budosporten Elhatri, Eindhoven; Bushido, Tiel; England Karate Kan New Malden, Engeland; Essink, Eindhoven; Funakoshi, Alkmaar; Gojukai, Emmen; Karateclub De Valkaart, Oostkamp Belgie; Karateclub Ensho-Sen, Luxembourg; Karate-do Academie Itosu, Waalwijk; Karate-do Genseikan, Anna Paulowna; Karate-do Harmonie, Den Haag; Karate-do Smaal, Apeldoorn; Karateschool Hans van Galen, Den Haag; Karateschool Ridolfo, ’s Hertogenbosch; Kenamju, Haarlem; Kenkokai Karate-do, Eemnes; Kensho, Neukirchen Duitsland; Naturals, Schiedam; Noviomagum, Nijmegen; SambonSports, De Rijp; Sportinstituut Kimé, Hellevoetsluis; Sportinstituut Ooms, Tilburg; Sportinstituut Tom van der Kolk, Alkmaar; Sportschool J. van den Hoofdakker, Harderwijk; Sportschool Muilwijk, Dordrecht; Sportschool Raymond Snel, Leeuwarden; Sportschool Van den Nieuwendijk, Zaandam; Tadashii-Do, Poortugaal; Unity’99, Rotterdam; Universitair sportcentrum Amsterdam, Amsterdam;  Wadoryu Houten, Houten; Wado Ryu Staphorst, Staphorst en Shotokan Karate-do Teteringen, Teteringen.

 

Deelname Shotokan Karate-Do Teteringen

Onze deelname bestond uit de volgende personen:

Eddy van Oerle              jongens -12 jr

Chantal van Unen           meisjes -14 jr

Mignon Hagemeijer        meisjes -16 jr

Emma Kalberg               meisjes -16 jr

 

Onze deelnemers

Tegen 10:00 uur was het zover. Per Tatami waren er drie scheidsrechters die de deelnemers beoordeelde met het vlaggensysteem. Na het afgroeten van de deelnemers en scheidsrechters moest Chantal als eerste beginnen op Tatami 3 in haar categorie A3. Omdat er 15 deelnemers waren werden er twee poules gemaakt. Chantal moest als laatste van de eerste poule, A3-1, uitkomen tegen de thuisclub Tadashii. Chantals uitvoering van de Heian Yondan was net niet voldoende om door te gaan, 2 vlaggen tegen, 1 vlag mee. Omdat haar tegenstandster later deze poule won kreeg Chantal een herkansing. In de herkansing had Chantal dus nog een kans voor een gedeelte 3e plaats. Helaas verloor Chantal ook deze wedstrijd met 1 vlag voor en twee vlaggen tegen.

 

Terwijl Chantal nog bezig was op Tatami 3 moest Eddy op Tatami 2 uitkomen in een poule van 15 tegenstanders. Ook hier werden er twee poules gemaakt. Eddy zat in de poule A2-2. In de eerst voorronde moest Eddy uitkomen tegen een deelnemer van Ooms en deed de Heian Nidan, hier was de uitslag 1 vlag tegen en 2 vlaggen voor, Eddy won dus. In de tweede voorronde moest Eddy tegen een deelnemer van v/d Hoofdakker. Hier verloor Eddy met 3 vlaggen tegen. Net als Chantal mocht Eddy naar de herkansings ronde omdat zijn tegenstander later 1e zou worden. Dus kans op een gedeelde 3e plaats. Eddy stroomde in de tweede voorronde van de herkansing in en moest tegen een deelnemer van de thuisclub Tadashii. Deze ronde won Eddy met 3 vlaggen met de Heian Sandan. In de derde voorronde moest Eddy uitkomen tegen Nino van Itosu. Eddy was zeer gespannen.Na het uitvoeren van de Heian Godan verloor Eddy net met 2 vlaggen tegen en 1 vlag voor. Net niet genoeg voor een gedeelde derde plaats.

 

In de categorie A4 -16 jaar Cadetten Meisjes moesten Mignon en Emma uitkomen tegen, ook, 15 deelnemers. Mignon zat in poule A4-1 en Emma in poule A4-2. Ze konden dus alleen in de finale tegen elkaar uitkomen. Mignon moest, net als Chantal, als eerst uitkomen tegen een deelneemster van de thuisclub Tadashii. Na haar uitvoering van de Heian Godan kreeg ze 3 vlaggen tegen en verloor dus in de eerst ronde. Helaas kreeg Mignon geen herkansing.

 

Net als onze andere dames moest ook Emma als eerste tegen de thuisclub Tadahii uitkomen. Emma kreeg na het vertonen van de Bassai-dai, net als Mignon 3 vlaggen tegen en was dus ook de eerst ronde uitgeschakeld. Ook voor Emma was er geen herkansings ronde.

 

Toen de individuele kata’s erop zaten waren de teams aan de beurt. Ons katateam bestond uit Chantal, Mignon en Emma. In de eerste ronde moesten ze uitkomen tegen de thuisclub Tadashii. Onze dames verloren, na het uitvoeren van de Heian Sandan, met 3 vlaggen tegen. Gelukkig kregen de dames een herkansing. In deze herkansing moesten ze uitkomen tegen het team van Funakoshi. Hier deden de dames de kata Heian Sandan. Ons team kreeg van de scheidsrechters 2 vlaggen tegen en 1 vlag mee. Over deze uitslag is te discussiëren, maar niets aan te doen. Onze dames verloren dus en hadden geen kans meer op een podium plaats.

 

 

Met vriendelijke groet,

Peter en Edwin

Coach/ Begeleider

Terug naar publicaties

Shotokan Karate-Do Teteringen

Opgericht in 1981 door Bert Pijpers en aangesloten bij Karate-do Bond Nederland. De stijl die beoefend wordt is Shotokan, de meest beoefende karate stijl ter wereld. Wij volgen de filosofie van de Japanse Karate Associatie (JKA).
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram