4e Vanen competitie

31 maart 2012

Zaterdag 31 maart werd er weer de vanencompetitie in Waspik gehouden.Onze deelnemers waren:

Categorie Onderdeel
Maxwell Sijogo Jongens 6-7 jr / wit-geel Kata
Tjerk Glas Jongens 6-7 jr / wit-geel Kata
Argento Sijogo Jongens 6-7 jr / wit-geel Kata
Lotte de Zeeuw Meisjes 6-7 jr / wit-geel Kata
Mady de Vos Meisjes 8-9 jr / oranje-blauw Kata
Lorenzo Sijogo Jongens 8-9 jr / oranje-blauw Kata
Tosca van Guldener Meisjes 10-12 jr / geel Kata
Sjoerd van den Broek Jongens 10-11 jr / oranje-groen Kata
Soufiane EL Kouazi Jongens 10-11 jr / oranje-groen Kata
Eddy van Oerle Jongens 10-14 jr / oranje-bruin Kata
Serra van Santen Meisjes 10-11 jr / oranje-groen Kata
Isabel van Haaf Meisjes 10-11 jr / oranje-groen Kata
Bram Verschuren Jongens 12-14 jr / wit-geel Kata

Maxwell moest als eerste beginnen. Dit was zijn eerste deelname aan de vanencompetitie. Zijn poule was 5 deelnemers groot. Maxwell liep 4 maal de heian Shodan. Zijn eerste wedstrijd verloor hij de rest heeft hij gewonnen. Een mooie score van 80 punten.

 

Argento en Tjerk moesten als tweede samen beginnen in een poule van 6 deelnemers. Ook voor hun was dit de eerste keer dat ze meededen aan de vanencompetitie. Ze moesten beide 5 keer de heian Shodan laten zien. Argento heeft alle 5 de wedstrijden gewonnen. Tjerk heeft zijn eerste wedstrijd verloren tegen Argento. Beide hebben hiermee 90 punten gescoord gezien de slechte score verviel.

 

Lotte moest hierna opkomen. Zij moest uitkomen in een poule van 3 deelnemers. Ook Lotte liep 4 maal de heian Shodan. Haar eerste en laatste wedstrijd verloor ze net. Haar punten totaal komt in deze competitie uit op 7 punten.

 

Hierna moest Mädy uitkomen in een poule van 4 deelnemers. Mädy deed 4 maal de heian Nidan. Haar eerste wedstrijd verloor ze waarna ze rest van de wedstrijden won. Haar punten telling kwam hierdoor op 80 punten.

 

Lorenzo zat in een poule van 6 deelnemers en deed alle keren de heian Shodan. Lorenzo moest 5 maal zijn kata uitvoeren. Lorenzo won al zijn partijen duidelijk waardoor hij weer 90 punten bij zijn totaal kreeg. Goed gedaan.

 

Tosca zat in een poule van 3 deelnemers. Merel was door een blessure uitgevallen. Tosca moest 4 maal opkomen. Ze deed haar 1ste en 3de wedstrijd de heian Nidan, haar 2e wedstrijd de heian Shodan en de laatste de heian Sandan. Jammer genoeg verloor Tosca al haar wedstrijden en bracht haar punten totaal van vandaag op 50 punten.

 

Sjoerd en Soufiane zaten in dezelfde poule. Hun poule telde in totaal 6 deelnemers. De eerste wedstrijd in deze poule moesten ze tegen elkaar uitkomen. Soufiane had deze gewonnen. Sjoerd en Soufiane wonnen de rest van hun wedstrijden waardoor Sjoerd 80 punten kreeg en Soufiane 90 punten. Mooi gedaan.

 

Naar de pauze moest Eddy uitkomen in een poule van 4 deelnemers. Eddy deed in zijn 1ste wedstrijd de heian Nidan en in zijn 2e en 3e wedstrijd de heian Yondan. Eddy verloor zijn laatste wedstrijd net. Zijn punten totaal voor vandaag kwam hiermee op 80 punten.

 

Na Eddy moesten Isabel en Serra het tegen elkaar opnemen. Ze zaten in een poule van 4 deelnemers en moesten 4 maal een kata vertonen. Beide deden alleen de kata heian Nidan. Hun eerste en derde wedstrijd moesten ze tegen elkaar. Serra won deze beide partij. De rest van hun wedstrijden wonnen ze beide. Hun punten totaal voor vandaag kwam uit op Isabel 70 punten en Serra 90 punten.

 

Als laatste deelnemer moest Bram opkomen, hij deed voor de eerste keer mee en was al bang dat hij niet meer moest. Bram zat in een poule van 5 deelnemers. Hij moest 4 maal een kata vertonen. Bram deed 4 maal de heian Shodan. Zijn uitvoering was ruim voldoende om al zijn partijen te winnen. Hij kreeg hiervoor dus ook het maximale aantal punten van 90. Mooi gedaan.

 

Al onze deelnemers hebben goed hun best gedaan. Mooi werk.

Hieronder een overzicht van de behaalde punten;

Deelnemer Behaalde punten
Maxwell Sijogo 80 punten
Tjerk Glas 90 punten
Argento Sijogo 90 punten
Lotte de Zeeuw 70 punten
Mady de Vos 80 punten
Lorenzo Sijogo 90 punten
Tosca van Guldener 50 punten
Sjoerd van den Broek 90 punten
Soufiane EL Kouazi 90 punten
Eddy van Oerle 80 punten
Serra van Santen 90 punten
Isabel van Haaf 70 punten
Bram Verschuren 90 punten

De volgende vanencompetitie is op 9 juni in Waspik. Weer allemaal meedoen.

Met vriendelijke groet,

Peter Kneefel en Edwin van Oerle

Terug naar publicaties

Shotokan Karate-Do Teteringen

Opgericht in 1981 door Bert Pijpers en aangesloten bij Karate-do Bond Nederland. De stijl die beoefend wordt is Shotokan, de meest beoefende karate stijl ter wereld. Wij volgen de filosofie van de Japanse Karate Associatie (JKA).
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram