9e Vanencompetitie Zuid

29 oktober 2017

 

Op zondagochtend 29 oktober, om 08:30 uur verzamelden we buiten ’t Web in Teteringen: 6 deelnemers (Wassim, Femke, Mira, Sem, Finn en Halil), 3 coaches (Chantal, Sjoerd en Consuelo) en één scheidsrechter (Peter). Aanvankelijk zouden er 8 deelnemers meegaan, maar helaas waren er twee zieken gemeld. Beterschap gewenst aan de zieken.

In de ochtend begonnen de KATA wedstrijden:

Wassim
Wassim moest de spits afbijten. Hij liep 3 keer de Heian Nidan; hij won één keer en verloor 2 keer. Goed zo Wassim!

Femke
Femke heeft 4 keer de Heian Nidan gelopen; ze verloor 3 keer en won 1 keer. Goed zo Femke.

Mira
Mira heeft 4 keer de Heian Sandan gelopen; ze verloor 2 keer en won 2 keer. Goed gedaan Mira.

Sem
Ook Sem had ervoor gekozen om de Heian Sandan te lopen. Helaas had ook hij goede tegenstanders waardoor hij 4 keer verloor en 1 keer won. Sem goed gedaan, je hebt goed je best gedaan.

Finn
Finn heeft 4 keer de Heian Yondan gelopen. Hij verloor 2 keer en won ook 2 keer. Goed gedaan Finn.

Halil
Halil heeft 3 keer de Bassai Dai gelopen. Zijn tegenstanders wisten het van Halil te winnen. Halil goed gedaan, je hebt je best gedaan.

  

Na de lunchpauze begon het KUMITE gedeelte:

Mira
Mira was ingedeeld bij de kleinste meisjes waardoor ze zich hier en daar inhield. Dat heeft ze goed gedaan. Van de vier partijen heeft Mira er drie gewonnen en één verloren.

Femke
Femke moest ook 4 partijen draaien: de eerste partij draaide uit op gelijkspel, de tweede partij verloor ze en de laatste twee heeft ze gewonnen. Femke, goed gedaan!

Finn
Ook Finn heeft 4 partijen gedraaid. De eerste partij verloor Finn; zijn tegenstander was iemand met een Wado achtergrond en scoorde heel soepel en gecontroleerd 2x met ura mawashi geri jodan. Dat leverde zijn tegenstander 2 ippons op.

Finn won zijn tweede partij met mawashi geri jodan, dat ippon opleverde.

In zijn derde partij scoorde Finn 4x wazari met mawashi geri chudan. Eén keer scoorde hij een yuko nadat zijn tegenstander was gestruikeld en Finn hem op de grond een tsuki naleverde.

De vierde partij werd ook door Finn gewonnen; hij scoorde een ippon met een mawashi geri jodan. Goed gedaan, Finn!

Halil
Als laatste was Halil aan de beurt, die ingedeeld was bij wat oudere, grotere en waarschijnlijk ook zwaardere jongens. Halil zijn eerste partij was meteen zwaar: zijn tegenstander was erg fanatiek en Halil heeft geen scores kunnen maken.

Bij zijn tweede partij kreeg Halil een ura mawashi geri jodan tegen en werd hij 3x geveegd, zonder op de grond te vallen, maar waardoor zijn tegenstander scores kon zetten, o.a. twee keer mae geri chudan.

In de derde partij wist Halil een yuko te scoren met oi-tsuki chudan. Dat was niet voldoende om de partij te winnen, ook niet toen zijn tegenstander een straf kreeg voor het uitdelen van een harde tik op jodan.

In de vierde partij scoorde Halil een wazari met mawashi geri chudan en een yuko voor oi tsuki chudan. Ook hier waren deze scores niet voldoende om de partij te winnen, hoewel ook hier zijn tegenstander een straf kreeg toen hij Halil’s been vast had gepakt.

Halil heeft moeilijke tegenstanders gehad, maar hij heeft zich niet laten kennen en heeft goed van zich afgebeten.

 

Al met al is het een leuke, leerzame en sportieve dag geweest. Op naar de volgende Vanencompetitie, die naar verwachting ná de Kerstvakantie gaat plaatsvinden. Aandachtspunten en aanbevelingen zullen door de coaches en trainers worden opgepakt.

 

Terug naar publicaties

Shotokan Karate-Do Teteringen

Opgericht in 1981 door Bert Pijpers en aangesloten bij Karate-do Bond Nederland. De stijl die beoefend wordt is Shotokan, de meest beoefende karate stijl ter wereld. Wij volgen de filosofie van de Japanse Karate Associatie (JKA).
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram