Clubkampioenschappen 03-12-2011

3 december 2011

Op 3 december werden de clubkampioenschappen bij Shotokan Karate-Do Teteringen gehouden in ’t Web in Teteringen. De clubkampioenschappen zijn altijd zeer geschikt om kennis te maken met en het opdoen van wedstrijdervaring voor zowel de deelnemers als de scheidsrechters. In totaal hadden 28 leden zich voor de onderdelen kata en/of kumite ingeschreven. Om 10.00 uur werd door de witte banders gestart met het onderdeel kata. In de poulefase liepen twee deelnemers dezelfde, door de hoofdscheidrechter gekozen, kata. Doormiddel van het opsteken van een rood of blauw gekleurde vlag werd de winnaar aangewezen. Van elke poule gingen de beste 3 naar de finaleronde.

 

Na de poulefase van het onderdeel kata was het onderdeel kumite aan de beurt. Zowel bij de jeugd als bij senioren werd op sportieve wijze gestreden op een hoog niveau.

 

Clubkampioen 2011 kumite jeugd wit:

1e Tosca van Guldener

2e Bram Verschuren

3e Jay Verouden

 

Clubkampioen 2011 kumite jeugd geel t/m blauw:

1e Lorenzo Sijogo

2e Sergio Gouw

3e Eddy van Oerle

 

Clubkampioen 2011 kumite jeugd wit en bruin:

1e Chiara van Guldener

2e Emma Kalberg

3e Chantal van Unen

 

Clubkampioen 2011 kumite senioren wit t/m groen:

1e Jonathan Sijogo

2e Adrie van Unen

3e Karel Nauta

 

Na de poulefase kumite volgden de katafinales. De deelnemers aan de kata finale mochten zelf een kata kiezen en deze werd doormiddel van het puntensysteem beoordeeld door de scheidsrechters.

 

Clubkampioen 2011 kata jeugd wit:

1e Jay Verouden

2e Chiara van Guldener

3e Merel Verschuren

 

Clubkampioen 2011 kata jeugd geel:

1e Soufiane El-Kouazi

2e Sjoerd van den Broek

3e Isabel van Haaf

 

Clubkampioen 2011 kata jeugd oranje en blauw:

1e Eddy van Oerle

2e Annica van Oerle

3e Sedef Algül

Clubkampioen 2011 kata senioren wit t/m groen:

1e Ronald Snoeren

2e Jonathan Sijogo

3e Adri van Unen

 

Clubkampioen 2011 kata senioren bruin:

1e Chantal van Unen

2e Emma Kalberg

3e Dave Sijogo

 

De wisselbeker is dit jaar gewonnen bij de jeugd door Chiara van Guldener. Zij was bij kata tweede geworden en bij kumite eerste geworden in haar poule.

 

En bij de senioren heeft Jonathan Sijogo de wisselbeker gewonnen. Hij werd eerste bij kumite en tweede bij kata.

 

De stijlprijs, is de prijs voor een deelnemer die volgens de scheidsrechters potentie heeft om ver te komen, ging naar Lorenzo Sijogo.

 

Onze dank gaat uit naar alle deelnemers voor hun sportieve optreden en dat ze een nog hoger niveau hebben laten zien dan vorig jaar. Verder alle scheidsrechters voor het uitstekend leiden en beoordelen van de wedstrijden. Verder bedank ik alle vrijwilligers voor hun enorme inzet. Ik kan wel namen noemen, maar ik ben bang dat ik iemand vergeet en dat zou een onvergeeflijke fout zijn.

 

De clubkampioenen kunnen weer één jaar genieten van hun titel. Over één jaar zullen zij opnieuw in het strijdperk moeten treden om hun titel(s) te verdedigen. We hopen dat er dan nog meer leden mee zullen gaan strijden.

 

Arjan Zonneveld

 

                                                              

Terug naar publicaties

Shotokan Karate-Do Teteringen

Opgericht in 1981 door Bert Pijpers en aangesloten bij Karate-do Bond Nederland. De stijl die beoefend wordt is Shotokan, de meest beoefende karate stijl ter wereld. Wij volgen de filosofie van de Japanse Karate Associatie (JKA).
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram