Clubkampioenschappen 13 Nov. 2010

13 november 2010

Op 13 november werden de clubkampioenschappen bij Shotokan Karate-Do Teteringen gehouden in ’t Web in Teteringen. In totaal hadden 34 leden zich voor de onderdelen kata en/of kumite ingeschreven. Om 10.00 uur starten de witte banders met het onderdeel kata. Waarbij in de poulefase twee deelnemers dezelfde door de hoofdscheidrechter gekozen kata liepen. Doormiddel van het vlaggensysteem werd de winnaar aangewezen. Van elke poule gingen de beste 3 naar de finaleronde. waarin de deelnemer zelf een kata mocht kiezen en deze werd doormiddel van het puntensysteem beoordeeld door de scheidsrechters.

 

Na de poulefase van het onderdeel kata was het kumite onderdeel aan de beurt. Zowel bij de jeugd blauwe t/m bruin, jeugd wit en senioren wit t/m oranje en senioren blauw t/m zwart werd er op sportieve wijze gestreden op een hoog niveau.

 

Clubkampioen 2010 kumite jeugd wit:

1e Michel van Unen

2e Zineddine Bittich

3e Soufidne El-Kouazi

 

Clubkampioen 2010 kumite jeugd blauw / bruin:

1e Chantal van Unen

2e Mignon Hagemeijer

3e Yfke van der Kammen

 

Clubkampioen 2010 kumite senioren wit t/m oranje:

1e Adrie van Unen

2e Edward Hagemeijer

3e Gerry Sijogo

 

Clubkampioen 2010 kumite senioren blauw t/m zwart:

1e Michel Kievits

2e Michael Vermeulen

3e Gerard Oosterbaan

 

Na de poulefase kumite volgden de katafinales. De deelnemers aan de kata finale mochten zelf een kata kiezen en deze werd doormiddel van het puntensysteem beoordeeld door de scheidsrechters.

 

Clubkampioen 2010 kata jeugd wit (beginners):

1e Michel van Unen

2e Katinka Yiemersma

3e Zineddine Bittich

 

Clubkampioen 2010 kata jeugd wit:

1e Sjoerd van den Broek

2e Soufidne El-Kouazi

3e Meyrem Türedi

 

Clubkampioen 2010 kata jeugd geel en oranje:

1e Sedef Algül

2e Nienke van den Broek

3e Thijs van der Kammen

 

Clubkampioen 2010 kata jeugd groen:

1e Annica van Oerle

2e Jip van Groenewoud

3e Eddy van Oerle

 

Clubkampioen 2010 kata jeugd blauw en bruin:

1e Mignon Hagemeijer

2e Yfke van der Kammen

3e Julia Hulsmann

 

Clubkampioen 2010 kata senioren wit t/m oranje:

1e Jonathan Sijogo

2e Edward Hagemeijer

3e Niels van der Kammen

 

Clubkampioen 2010 kata senioren blauw en bruin:

1e Nathalie Zonneveld

2e Edwin van Oerle

 

Clubkampioen 2010 kata senioren zwart:

1e Gerard Oosterbaan

2e Michel Kievits

3e Arjan Zonneveld

 

De wisselbeker is dit jaar gewonnen bij de jeugd door Michel van Unen. Hij was zowel bij kata als bij kumite eerste geworden in zijn poule.

 

En bij de senioren heeft Michel Kievits de wisselbeker gewonnen. Hij werd eerste bij kumite en tweede bij kata.De stijlprijs, is de prijs voor een deelnemer die volgens de scheidsrechters potentie heeft om ver te komen, ging naar Mignon Hagemeijer.

 

Onze dank gaat uit naar Jan Vervoort van Shotokan Karate-Do Terheijden voor zijn uitstekende arbitrage. Ook Bert Pijpers en Bert van Oers veel dank omdat zij tijd wilden vrijmaken om bij hun oude vereniging als scheidsrechter op te treden. Verder bedank ik alle vrijwilligers voor hun enorme inzet. Ik kan wel namen noemen, maar ik ben bang dat ik iemand vergeet en dat zou een onvergeeflijke fout zijn.

 

De clubkampioenen kunnen 1 jaar genieten van hun titel. Over 1 jaar zullen zij opnieuw in het strijdperk moeten treden om hun titel(s) te verdedigen. We hopen dat er dan nog meer leden mee zullen gaan strijden.

 

Arjan Zonneveld

 

Terug naar publicaties

Shotokan Karate-Do Teteringen

Opgericht in 1981 door Bert Pijpers en aangesloten bij Karate-do Bond Nederland. De stijl die beoefend wordt is Shotokan, de meest beoefende karate stijl ter wereld. Wij volgen de filosofie van de Japanse Karate Associatie (JKA).
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram