Clubkampioenschappen 2009

Op zondag 10 mei j.l. was het dan zover! Na vele jaren weer echte clubkampioenschappen. Zowel bij de jeugd als bij de senioren voldoende deelnemers! De ochtend was voor onze jeugdleden gereserveerd. Vanaf 10.00 uur stond het onderdeel kata op het programma. Arjan had het programma zo opgesteld dat de witte banders niet hoefden te beginnen. Zij kopnden eerst bij de oranje en blauwe banders afkijken, hoe men op dient te komen enz. De strijd in deze poule was van hoog gehalte, omdat bijna alle deelnemers lid zijn van de wedstrijdgroep van onze vereniging.Als je kijkt naar de gemiddelden, dan kun je stellen dat Julia hevig strijd heeft moeten leveren, om clubkampioen te worden. In de voorronden werd het vlaggensysteem gehanteerd, in de finaleronde moesten de deelnemers een kata naar keuze lopen, die beoordeeld werd met een punt door de scheidsrechters.

 

Clubkampioen 2009 Kata jeugd oranje en blauwe band werd tenslotte Julia Hulsman (7.4). Als je dus naar de gemiddelden kijkt, dan zie je dat de deelnemers heel dicht bij elkaar lagen.

Op de tweede plaats eindigde Isabeau van Vugt (7.3) en op de derde plaats Yfke van der Kammen (7.27). Roy Geerts eindigde op de vierde plaats met een gemiddelde van 7.23.

Bij de witte banders werd goed strijd geleverd. Ook bij hen lag het niveau hoog.

 

Clubkampioen 2009 jeugd witte band werd Thijs van der Kammen (7.23). Op de tweede plaats eindigde Eddy van Oerle (7.13) en op de derde plaats Annika van Oerle (7.00)

Als laatsten traden de gele banders in het strijdperk. Nienke van Dun en Lidy Kalberg haalden alles uit de kast, maar konden toch niet verhinderen dat Nino er met de hoogste prijs vandoor ging.

 

Clubkampioen 2009 jeugd gele band werd  Nino van Vugt (7.23). Dat dit echt op het nippertje was blijkt uit het gemiddelde van Jip van Groenewoud die met een gemiddelde van 7.17 knap tweede werd. Op de derde plaats eindigde in deze categorie Chantal van Unen (7.1)

Voor het onderdeel kumite was de belangstelling helaas niet groot. Wat de redenen hiervoor zijn geweest weten we niet. Wij zullen in de loop van het nieuwe karatejaar extra aandacht en voorlichting geven aan dit fenomeen.

Drie deelnemers hadden zich voor dit onderdeel gemeld. Een meisje ,Yfke, nam de uitdaging aan om met Roy en Nino in het strijdperk te treden. Dat zij niet bang was blijkt uit de eindstand.

 

Clubkampioen 2009 kumite jeugd werd Roy Geerts. In de finale won hij nipt van Yfke van der Kammen. Op de derde plaats eindigde Nino van Vugt

Wij hopen dat volgend jaar meer jeugdleden zullen deelnemen aan onze clubkampioenschappen.

De middag was gereserveerd voor onze seniorleden. Ook hier een prima deelnemersveld. Misschien zouden er volgend jaar wat meer gele,groene en blauwe banders mee kunnen doen. Wij zullen er in ieder geval voor zorgen dat wij de clubkampioenschappen niet meer op moederdag zullen organiseren.

Net als bij de jeugd mochten de bruine en zwarte banders het spits afbijten.Twee bruine banders Melanie en Mitchel namen het op tegen onze dan-dragers. Dat je niet bij voorbaat van een zwarte bander verliest blijkt wel uit de uitslag van de kata-wedstrijden. In de voorronden bleven Mitchel en Melanie Michel van den Broek de baas. In de andere poule ging de strijd vooral tussen Michel Kievits en Arjan Zonneveld. De eerste twee deelnemers van iedere poule plaatsten zich voor de finale.Dat Melanie en Mitchel tenslotte het onderspit moesten delven tegen de meest ervaren deelnemers is geen schande. Integendeel!!! De heren leraren zullen in de komende jaren scherp moeten blijven, om de jeugd van zich af te houden.

 

Clubkampioen kata 2009 senioren werd Michel Kievits (21.2), op de voet gevolgd door Arjan Zonneveld (20.9) en Mitchel Kneefel (20.7) en Melanie Huijbrechts (20.7). Een gelijke stand in de finale tussen Melanie en Mitchel. Een barrage moest uitkomst brengen. Mitchel toonde zich in deze beslissingswedstrijd de betere, waardoor hij op de derde plaats eindigde. Melanie heeft in ieder geval laten zien dat er in de toekomst terdege rekening met haar gehouden zal moeten worden.

Bij de gele banders waren er helaas maar 2 deelnemers. Vader Edwin en dochter Jacqueline streden hier om de titel. Edwin liet op een knappe manier zien dat hij de terechte clubkampioen 2009 senioren gele band is geworden.

Bij de witte banders namen er opmerkelijk veel 40plussers deel. Alle deelnemers verdienen een extra pluim, gezien het feit dat zij nog maar enkele maanden karate beoefenen!! Op vrijdagavond zijn de meesten van hen actief en laten menig juniorlid zien, wat trainen is.

 

Clubkampioen senioren witte band werd Toon van Vugt (6.93). Op de tweede plaats eindigde Kees Geerts(6.83) en op de derde plaats Mieke van Duijn(6.73).

Wat mij betreft hadden alle witte banders in de prijzen mogen vallen. Als laatste onderdeel van deze nu al geslaagde dag stond het onderdeel kumite op het programma. Ook voor dit moeilijke onderdeel hadden zich witte banders gemeld die nog maar kort karate beoefenen. Na spannende wedstrijden wist Edwin in de uiterst spannende finale Toon te verslaan.

 

Clubkampioen 2009 geel/wit Band kumite werd Edwin van Oerle. Op de tweede plaats eindigde Toon van Vugt en op de derde plaats Kees Geerts. Helaas moest Frank van Dun met een schouderblessure uitvallen. Hij kan zich in ieder geval volgend jaar revancheren.

Bij de categorie bruine en zwarte banders moest Melanie zich helaas afmelden. Wij hebben hiervoor alle begrip! De kumite-wedstrijden van de vier deelnemers lagen op een hoog niveau. Dat tenslotte Michel Kievits met de hoogste eer ging strijken zal niemand verwonderen. Toch was Gerard van Oosterbaan er met een fenomenale techniek bijna in geslaagd Michel te verslaan. De scheidsrechters waren echter van mening dat de techniek te hard geplaatst was. Gerard eindigde uiteindelijk op de derde plaats en Michel van den Broek op de Teede plaats.

 

De 2 stijlprijzen, prijzen voor deelnemers die volgens de scheidsrechters veel potentie hebben om ver te komen, gingen naar vader en zoon van Vugt.

De wisselbeker, de bokaal voor de deelnemer die in beide onderdelen het hoogst geeindigd is, ging dit keer niet naar 1 persoon, maar naar 2 deelnemers. Zowel Edwin als ook Michel K. eindigden bij de onderdelen kata en kumite op de eerste plaats.

Onze dank gaat uit naar Jan en Kevin Vervoort van Shotokan Karate-Do Terheijden voor hun uitstekende arbitrage. Ook Roel van Bezooijen veel dank, omdat hij uit het verre Amsterdam bij zijn oude vereniging als scheidsrechter wilde optreden. Roel wil volgende jaar wel meedoen in een aparte klasse, oudleden. Ook Bertje van Oers dank voor de arbitrage. Verder bedank ik alle vrijwillgers voor hun enorme inzet. Ik kan wel namen noemen, maar ik ben bang dat ik iemand vergeet en dat zou een onvergeeflijke fout zijn.

 

Een woord van dank aan Arjan die de wedstrijdschema's gemaakt heeft, is hier wel op zijn plaats.  De clubkampioenen kunnen 1 jaar genieten van hun titel. Over 1 jaar zullen zij opnieuw in het strijdperk moeten treden om hun titels te verdedigen.

 

Ton Chau

 

             

Geef een reactie

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.