Peter Kneefel 2e Dan Karate-Do

20 mei 2017

 

Op zaterdag 20 mei 2017 werden in Harderwijk onder auspiciën van de Karate-Do Bond Nederland (KBN) de zwarte band examens afgenomen. Het zwarte band examen is een landelijk examen dat maar op twee momenten in het jaar afgenomen wordt.

Na een voorbereiding van minstens een jaar heeft Peter Kneefel met goed gevolg zijn 2e Dan examen volbracht. Tijdens het examen moest Peter een groot scala aan technieken demonstreren, zowel met als zonder partner. Chantal van Unen was bij de voorbereiding en bij het examen de aanvalspartner van Peter.

De kihon series (bestaande uit stoot-, afweer- en traptechnieken), renzoku waza (combinatie van stoot-, afweer- en traptechnieken) en een drietal kata’s.  Hierna volgden de partner gevechtsoefeningen: jiyu ippon kumite (waarbij de één aanvalt en de ander zich verdedigt) en uitleg renzoku-waza van het tweede dan examen moesten op tweede Dan niveau uitgevoerd worden. Chantal moest daarbij de aanvallen goed en vooral snel zien te plaatsen bij Peter. Ondanks dat Peter al jaren kampt met een zware knieblessure, heeft hij de aanvallen van Chantal goed weten te pareren.

Na het anderhalf uur durend examen ontving Peter Kneefel uit handen van de examencommissie van de KBN vol trots het diploma voor de tweede Dan. Peter, proficiat en op naar je derde Dan.

Terug naar publicaties

Shotokan Karate-Do Teteringen

Opgericht in 1981 door Bert Pijpers en aangesloten bij Karate-do Bond Nederland. De stijl die beoefend wordt is Shotokan, de meest beoefende karate stijl ter wereld. Wij volgen de filosofie van de Japanse Karate Associatie (JKA).
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram