Dutch Open JKA 28 maart 2010

28 maart 2010

Helmond, zondag 28 maart 2010 waren we met 10 deelnemers vertegenwoordigd op de Dutch Open JKA Kata en Kumite toernooi. De volgende landen hadden teams vertegenwoordigd, Itosu Waalwijk, IKF Germany, WJKA Geluwe Belgium, Tamashii Bergen op Zoom, UMO Roosendaal, Remscheid Germany, Satori Germany, Nordhorn Germany, Zanshin Belgie, Sleegers Helmond en SKT Teteringen.

 

Deelname Shotokan Karate-Do Teteringen

Onze deelname bestond uit de volgende personen:

 

Eddy van Oerle              jongens -9 jr

Thijs van der Kammen   jongens -9 jr

Jip van Groenewoud       meisjes -9 jr

Chantal van Nunen         meisjes 12-13 jr

Yfke van der Kammen    meisjes 12-13 jr

Mignon Hagemeijer        meisjes 12-12 jr

Emma Kalberg               meisjes 14-15 jr

Roy Geerts                    jongens 14-15 jr

Antoon van Vugt            heren +19 jr

Kees Geerts                  heren +19 jr

 

Om 10:00 was het zover. Na het afgroeten van de deelnemers en scheidsrechters was Jip op veld 1 en Eddy en Thijs op veld 2 als eerste aan de beurt. Jip start in haar categorie goed met de score 6.9, 7.1 en 6.8 wat goed was voor een finale plaats. In de finale score ze 6.9, 7.0 en 6.9 wat goed was voor een derde plaats. Eddy won de eerste ronde met drie vlaggen. Thijs verloor in de eerste ronde met twee vlaggen tegen. Eddy moest Heian Nidan lopen en Thijs Heian Shodan.

 

Voor Thijs was zijn eerste wedstrijd jammer genoeg snel voorbij. Eddy moest in de volgende ronde lopen op punten, hier scoorde hij 6.8, 7.0, 6.9 dit is goed voor de tweede plaats. De hoogste vier gingen naar de finale, hier liep hij de kata Heian Shodan. Hij was even de draad kwijt omdat hij de techniek oi-tsuki deed waar hij de agi-uke moest doen. Hij heeft het goed opgepakt om door te gaan met de kata en niet opnieuw te beginnen. Jammer genoeg kreeg hij lage punten anders had hij waarschijnlijk de 2e plaats.

 

Chantal, Yfke en Mignon zaten in een poule. Yfke moest als eerste op met de kata Heian Sandan en scoorde 6.9, 6.9 en 6.9. Mignon moest ook de kata Heian Sandan lopen en scoorde de punten 3x 7.0. Als laatste moest Chantal haar kunsten vertonen met de kata Heian Shodan en scoorde hierbij 6.9, 6.9 en 6.8. Helaas was niet voldoende om door te gaan naar de finale. In de finale scoorde Yfke 6.9, 6.8 en 6.8. Mignon scoorde 6.8, 6.8 en 6.9. Deze gelijke score was een gedeelde derde plaats waardoor ze nog een extra ronde moesten lopen tegen elkaar.

 

Deze ronde ging met het vlaggen systeem en werd gewonnen door Mignon. De andere 4e Kuy deelnemers hebben de kata Heian Nidan gelopen. De hoofdscheidsrechter was naar onze mening niet onpartijdig en heeft hierdoor de beslissing al gemaakt in de eindstand.

 

Emma was wederom, net als in Roosendaal, in een zware poule ingedeeld. Ze moest aantreden tegen uitsluitend bruine en zwarte banders. Ze heeft een goed kata laten zien maar verloor nipt met 2-1. Een kleine teleurstelling maar heeft haar beste kant laten zien. Roy had weer een zware poule. Roy had met de kata Heian Yondan een score van 6.9, 6.8 en 6.7 wat ruim voldoende was de vierde plaats en dus een finale plaats. In de finale had hij met de kata Heian Sandan een score 6.7, 6.9 en 6.7 en een gedeelde derde plaats. Hij moest een extra ronde lopen wat resulteerde in een vierde plaats.

 

 

Onze teamkata, Emma, Yfke en Chantal, moesten de spits afbijten en scoorde 7.0, 6.8 en 6.9. Deze score was goed voor een gedeelde tweede plaats met Itosu. In de extra ronde was Itosu beter en wij moesten genoegen nemen met de derde plaats. Kees en Toon moesten uitkomen in een poule van 5 deelnemers. Kees moest in de voorronde de kata Heian Shodan lopen en kreeg hiervoor 6.9, 6.8, 6.8, 6.7 en 6.8. Toon moest ook de kata Heian Shodan lopen en kreeg de score 7.0, 6.9, 7.0, 7.0 en 7.0. Dit is een hele mooie score is wat resulteerde in de eerste plaats van deze voorronde. Kees zijn score waren niet voldoende om bij de hoogste vier te zitten. Toon heeft in de finale de kata Heian Nidan goed gelopen waar hij de score 7.0, 6.9, 7.0, 7.0 en 6.9 kreeg. Deze score was goed voor de eerste plaats.

 

Na de pauze, van een half uurtje, waren de Kumite wedstrijden. Roy moest rond 14:00 beginnen aan de voorrondes voor zijn Kumite wedstrijd. Zijn tegenstander was sterker en hierdoor was het voor Roy snel afgelopen. Toon moest even later met zijn Kumite wedstrijd beginnen. In zijn eerste wedstrijd had hij binnen een paar tellen al een punt binnen door een mooi geplaatste mae-geri. Hierna kreeg hij te veel waarschuwingen, omdat hij te wild inkwam, waardoor hij toch nog verloor. Zijn tweede wedstrijd heeft hij gestaakt in verband met zijn blessure aan zijn hand van de wedstrijden in België. Omdat er maar drie deelnemers waren had Toon toch nog de derde plaats.

 

Het was al met al een geslaagde deelname. Ons team heeft een goede inzet getoond, zodat we 5 prijzen hebben weten binnen te halen.

 

Met vriendelijke groet,

Peter Kneefel en Edwin van Oerle

Coach/ Begeleider

Terug naar publicaties

Shotokan Karate-Do Teteringen

Opgericht in 1981 door Bert Pijpers en aangesloten bij Karate-do Bond Nederland. De stijl die beoefend wordt is Shotokan, de meest beoefende karate stijl ter wereld. Wij volgen de filosofie van de Japanse Karate Associatie (JKA).
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram