Funakoshi Cup 2010

20 juni 2010

Alkmaar, zondag 20 juni 2010 waren we met 4 deelnemers vertegenwoordigt op de Funakoshi Cup 2010.

 

Hieronder een greep uit de deelnemende scholen; Itosu, Hans van Galen, Smaal, Ton van der Kolk, Youkou, Elhatri, SKVE, Budokai, Umo, Alken, SKT en andere.

 

Deelname Shotokan Karate-Do Teteringen

Onze deelname bestond uit de volgende personen:

 

Eddy van Oerle              jongens -9 jr

Chantal van Nunen         meisjes 12-13 jr

Emma Kalberg               meisjes 14-15 jr

Roy Geerts                    jongens 14-15 jr

 

Om 10:00 was het zover. Na het afgroeten van de deelnemers en scheidsrechters was Eddy op veld 4 als eerste aan de beurt. De groepen waren naar leeftijd en band ingedeeld, dus jongens en meisjes bij elkaar, waardoor een eerlijke wedstrijd plaats vond. Eddy verloor in de eerste ronde met 3 vlaggen tegen de uiteindelijke winnares van de poule.  In de herkansing won hij de 1e, 2e, 3e, 4e en 5e wedstrijd, hierdoor had Eddy een gedeelde 3e ij stond t

 

Chantal verloor ook de eerste wedstrijd en won in de herkansing de 1e, 2e, 3e, 4e, en 5e wedstrijd waardoor ook Chantal een gedeelte 3e plaats wist te bemachtigen. Een mooie prestatie als je weet dat het niveau ook hier weer hoog was.

 

 

Toen moesten de kata teams. SKT had geen compleet team omdat Emma nog niet aanwezig was. Er werd aan Eddy gevraagd of hij in wilde vallen. Doordat het kata team, wat normaal ook de formatie Emma, Roy en Chantal niet heeft, was een plaats op het podium met een vervanger voor Emma veel te hoog gegrepen. Er werd geen wedstrijd gewonnen.

 

 

 

In de middag moest Emma en Roy in dezelfde poule plaatsnemen. In deze poule was, zoals Emma weet, het niveau weer hoog, de kampioenen deden ook mee. Emma had na toch nog een wedstrijd gewonnen geen kans op een beker. Roy wist, ook na een wedstrijd gewonnen te hebben doordat zijn tegenstander een grote fout had gemaakt, ook niet in aanmerking voor een plaats op het podium.

 

 

 

Met vriendelijke groet,

Peter en Edwin

Coach/ Assistent Coach

 

 

Terug naar publicaties

Shotokan Karate-Do Teteringen

Opgericht in 1981 door Bert Pijpers en aangesloten bij Karate-do Bond Nederland. De stijl die beoefend wordt is Shotokan, de meest beoefende karate stijl ter wereld. Wij volgen de filosofie van de Japanse Karate Associatie (JKA).
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram