Funakoshi cup 2012

17 juni 2012

Zondag 17 juni 2012 werd de Funakoshi Cup 2012 in Alkmaar gehouden.

 

Deelnemende scholen waren;

- Funakoshi te Alkmaar, - Karate-do Harmonie te Den Haag, - Karateschool Hans van Galen te Den Haag, - SI Tom van der Kolk te Alkmaar, - Bu Shin Kan te Tilburg, - ASK Johan Bult te Hoofddorp, - Dojo Saikoro te Hoofddorp, - Karate-do Youkou te Breda, - Sportschool Raymond Snel te Leeuwarden, - Shin-ju te Amsterdam, - SKVA te Amstelveen, - Shotokan karate-do Dojo Oss te Oss, - Sportschool Slingerland te Capelle aan de IJssel, - Satsumadori te Drachten, - Sportschool Shape te Franeker, - Jetze van Dijk te Kampen, - Budokai te Den Haag, - Bruinsmasport te Stadskanaal, - Sportschool J. van de Hoofdakker te Harderwijk, - Adriaan Spee te Zaltbommel, - Sportschool All Sports te Amstelveen, - Genseikan te Anna Paulowna, - Unity99 te Rotterdam, - Kaisei te Zoetermeer, - Budo Lifestyle te Amsterdam, - Shisei te Krommenie, - Sportschool Ishikawa te Gorinchem, - Lu Gia Jen te Den Haag, -  Sportschool Shito ruy te Delft, - Tadashii-do te Rotterdam, - Budo Top Nederland te Gouda, - Shotokan Karate-do Teteringen.

 

Onze deelnemers waren:

Categorie Onderdeel
Mädy de Vos 10 jr oranje Kata
Serra van Santen 10 jr oranje Kata
Eddy van Oerle 10- 11jr blauw/ bruin Kata
Chantal van Unen 14- 15 jr bruin/ zwart Kata

Om 9:45 uur was het zover.

Er waren in totaal 420 deelnemers uit alle regio’s van het land. De poule waren gemengd zodat de jongens en meisjes tegen elkaar moesten strijden. Er werd met het vlaggensysteem gewerkt met 3 scheidrechters per veld. In totaal waren er 5 velden. Er moesten twee verschillende kata’s gelopen worden hierna mocht men deze herhalen.

 

Na de opening moest Eddy als eerst aantreden. Eddy zat in een poule van 13 deelnemers.

In zijn eerste wedstrijd deed hij de Jion en maakte een klein foutje. Hierdoor verloor Eddy met 3 vlaggen tegen. In zijn herkansing deed hij de Heian Yondan. Hij won hier met 2 vlaggen voor en 1 tegen. In zijn volgende herkansing deed hij de Bassai-Dai. Ook hier had Eddy een klein foutje wat in 3 vlaggen tegen werd beoordeeld.

 

   
De dames in de categorie 10 jr  oranje, Serra en Mädy, moesten al beginnen toen Eddy nog niet klaar was met zijn poule. Hun poule bestond uit 15 deelnemers.

  

 

Serra begon al eerste en deed de Heian Nidan. Zij voerde deze kata goed uit maar desondanks kreeg ze twee vlaggen tegen en maar 1 voor.  In haar herkansing deed ze de Heian Sandan. Deze keer wist ze de partij op haar naam te zetten met 3 vlaggen voor. In haar volgende herkansing deed ze weer de Heian Sandan. Omdat haar tegenstandster een hoge kata deed en dit goed uitvoerde verloor Serra deze ronde ook.

 

 
Mädy deed in haar eerste ronde de Heian Nidan en won deze makkelijk met 3 vlaggen voor. De tweede ronde moest ze een andere kata laten zien en ze koos voor de Heian Sandan net als Serra. Met deze kata won ze net van haar tegenstander met 2 vlaggen voor en 1 tegen. In haar volgende ronde wilde ze de Heian Nidan kiezen maar gezien het hoge niveau deed ze toch de Heian Sandan.

Deze kata voerde ze mooi uit waardoor ze won met 3 vlaggen voor. Door deze overwinning kwam ze in de finale. Ze moest in de finale tegen een deelnemer die alleen hoge kata deed. Mädy deed weer de Heian Sandan en ook hier voerde ze deze mooi uit. De won de finale met 2 vlaggen voor en 1 tegen. Een mooie wel verdiende 1e plaats.

 

   
Als laatste moest Chantal, in het middag programma, uitkomen tegen maar liefst 26 deelnemers. Een zeer grote poule. Chantal was uitgeloot om gelijk naar de volgende ronde door te gaan. In deze tweede ronde deed ze de Bassai-Dai en verloor net met 2 vlaggen tegen en 1 voor. In haar eerste herkansing ronde deed ze een mooi uitgevoerde Jion en won deze ook met 3 vlaggen voor. Haar tweede herkansing ronde deed Chantal weer de Jion en won weer met 3 vlaggen voor. Mooi gedaan. In de volgende ronde deed ze de Jion weer maar hier verloor ze net met 2 vlaggen tegen en 1 voor. Hierdoor was het voor Chantal ook voorbij.

 

 

Onze deelnemers:

KATA

 

 

Mädy de Vos 1e   plaats

 

 

Serra van Santen

 

 

 

Eddy van Oerle
Chantal van Unen

We kunnen terugkijken op een wedstrijd met zeer hoog niveau. Onze deelnemers hebben goed hun best gedaan.

 

Met vriendelijke groet,

De Coaches.

Terug naar publicaties

Shotokan Karate-Do Teteringen

Opgericht in 1981 door Bert Pijpers en aangesloten bij Karate-do Bond Nederland. De stijl die beoefend wordt is Shotokan, de meest beoefende karate stijl ter wereld. Wij volgen de filosofie van de Japanse Karate Associatie (JKA).
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram