Gerard van Oosterbaan 2e dan Karate-Do

22 mei 2011

Op zondag 22 mei ‘11 werden in Utrecht onder auspiciën van de Karate-Do Bond Nederland (KBN) de zwarte band examens afgenomen. Het zwarte band examen is een landelijk examen dat maar op twee momenten in het jaar afgenomen wordt.

 

Tijdens het examen moest Gerard van Oosterbaan een groot scala aan technieken demonstreren, zowel met als zonder partner.

 

De kihon series (bestaande uit stoot-, afweer- en traptechnieken), jiyu ippon kumite en uitleg renzoku waza (beide partner gevechtsoefeningen waarbij de één aanvalt en de ander zich verdedigt) en enbu (een minstens één minuut durend demonstratie gevecht met één partner) worden op tweede Dan niveau uitgevoerd. Bij de partneroefeningen assisteerde Michael Vermeulen door Gerard aan te vallen. Daarnaast moest Gerard drie kata’s (vaststaande vormen) demonstreren.

 

Na het anderhalf uur durend examen ontving Gerard van Oosterbaan uit handen van de examencommissie van de KBN vol trots het diploma voor de tweede Dan. Proficiat.

 

Op de foto: van links naar rechts, Gerard Oosterbaan en Michael Vermeulen

Terug naar publicaties

Shotokan Karate-Do Teteringen

Opgericht in 1981 door Bert Pijpers en aangesloten bij Karate-do Bond Nederland. De stijl die beoefend wordt is Shotokan, de meest beoefende karate stijl ter wereld. Wij volgen de filosofie van de Japanse Karate Associatie (JKA).
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram