Geslaagd toernooi karateka’s Shotokan-Karate-Do Teteringen

8 juni 2008

Op zondag 8 juni hebben 9 karateka’s van Shotokan-karate-Do Teteringen deelgenomen aan de Kata kampioenschappen Rayon Zuid voor de jeugd t/m 14 jaar.  Er namen 12 karate scholen deel aan deze Kata kampioenschappen, met een totaal aan 160 deelnemers.

 

De deelnemers werden in poules en graad ingedeeld. De zaal was verdeeld over drie wedstrijdvelden en op elk veld waren drie scheidsrechters aangesteld om de kata uitvoeringen te beoordelen. Het was een strak wedstrijdschema waar iedere school aan zich diende te houden.

 

Vanuit onze vereniging deden er 9 karateka’s mee in verschillende leeftijdsgroepen met soms wel 15 deelnemers per poule, waardoor de concurrentie zeer hoog  was.

 

Ondanks dat onze karateka’s de zware 12 uur training van de voorgaande dag in de benen hadden hebben zij toch buitengewoon goed gepresteerd en wedstrijden in hun voordeel beslist.

 

Als eerste waren Rijlana en Ilmijra Trommelen op veld 3 aan de beurt, zij hebben beiden twee ronden meegedaan en zijn als 6de en 7de geëindigd in hun categorie.

 

In de 2de ronde kwamen Mignon Hagemeijer en Yfke van der Kammen en Isabeau van vugt aan de beurt. Isabeau kwam er als winnaar van poule B uit de bus en moest strijden tegen de winnaar van poule A om de eerste plaats in haar categorie.Yfke en Mignon eindigden op een verdiende 5de en 10de plek.

 

Isabeau liep een uitstekende finale an won uiteindelijk de 1ste plaats.

 

Bij de jongens (geel) eindigde Roy Geert als 4de en Igor Mertens als 8ste.Verder eindigde Jelle en Julia op een 11 en 12de plaats.Aangezien het voor veel deelnemers hun eerste wedstrijd ervaring was, zijn wij zeer tevreden over het eind resultaat en hebben vertrouwen in de toekomst.

 

We zijn ook blij te zien dat de band tussen onze leden zeer goed is en zij elkaar steunen door dik en dun (ook dit is een onderdeel van de het begrip karate).

 

Terug naar publicaties

Shotokan Karate-Do Teteringen

Opgericht in 1981 door Bert Pijpers en aangesloten bij Karate-do Bond Nederland. De stijl die beoefend wordt is Shotokan, de meest beoefende karate stijl ter wereld. Wij volgen de filosofie van de Japanse Karate Associatie (JKA).
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram