Gezellige 12 uurstraining 2009

13 juni 2009

Op zaterdag 13 juni hebben we weer een gezellige en vermoeiende 12 uurstraining gehad. Dit jaar hadden we 40 deelnemers en was het thema de Kata Unsu, een moeilijke Kata die je moet kennen voor deĀ  4de Dan examen. Zoals elk jaar begon de training om 8:00 met een openingswoord door Ton Chau en het maken van de groepsfoto door Ton Stoop. Hierna zijn de groepen gesplitst in jeugd en senioren en zijn de eerste beginselen van de Kata uitgelegd en door de deelnemers geoefend tijdens de eerste training van 90 minuten. Hierop volgend hebben de deelnemers een speurtocht door het bos gemaakt waar onderweg een aantal opdrachten uitgevoerd moesten worden waar teamwork en inventiviteit hard nodig waren. De opdrachten leidden hier en daar tot hilarische momenten. Nadat de lunch (verzorgd door de hulpouders) in het bos genuttigd was, zijn alle leden weer teruggekeerd naar 't Web voor de volgende karatetraining van 90 minuten (Kata Unsu). Hierna was er een gasttrianingĀ  verzorgd door Po Chi Chuan Shaolin Kempo waarbij vooral de nadruk lag om met weining kracht aan te vallen en te verdedigen, wat in de praktijk niet altijd mee viel. Na een korte pauze was er het jaarlijkse apenkooien waarbij vooral de jeugdige leden altijd veel plezier aan beleven. Een aantal seniorleden en een aantal leden van Po chi Chuan hebben hier ook met veel plezier rond gesprongen. Hierna zijn we met zijn allen aan het avondeten begonnen wat door Peter en zijn vrouw goed was verzorgd. Iedereen heeft heerlijk gegeten. Daarna zijn we begonnen aan de laatste 90 minuten training van de dag. Hierbij lag bij de senioren vooral de nadruk bij het toepassen van de Kata. Als slot van de dag (19:30) was daar de Demo van de Kata Unsu en toepassing van deze Kata voor ouders en kennissen. Al met al een geslaagde dag die volgend jaar zeker weer terug zal keren.

 

Terug naar publicaties

Shotokan Karate-Do Teteringen

Opgericht in 1981 door Bert Pijpers en aangesloten bij Karate-do Bond Nederland. De stijl die beoefend wordt is Shotokan, de meest beoefende karate stijl ter wereld. Wij volgen de filosofie van de Japanse Karate Associatie (JKA).
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram