Goede oogst voor Shotokan Karate-Do Teteringen bij de Dan examens 11-12-2011

Op zondag 11 Dec. 211 werden in Utrecht onder auspiciën van de Karate-Do Bond Nederland (KBN) de zwarte band examens afgenomen. Het zwarte band examen is een landelijk examen dat maar op twee momenten in het jaar afgenomen wordt.

 

Peter Kneefel en Michael Vermeulen hebben beiden met goed gevolg hun examen voor respectievelijk het eerste Dan en tweede Dan volbracht.

 

Peter had tijdens zijn voorbereiding regelmatig te kampen met blessures met name aan zijn knie. Hierdoor kon hij niet altijd er vol voor gaan. De laatste 5 à 6 weken had hij er gelukkig weinig last van. Tijdens de traptechniek ushiro geri kreeg hij tijdens het examen er weer veel last van. Op een aantal momenten was dat zeer duidelijk aan zijn gezicht te zien. De onderdelen jiyu kumite en bunkai, die Peter met Arjan als partner uitvoerde, zagen er strak uit. De embu (schijngevecht) kwam door de blessure niet zo uit de verf zoals bedoeld. Gelukkig voor Peter zaten er een paar herstel momenten gedurende het examen. Zodat hij het overgrote deel van zijn examen met overtuiging kon laten zien dat hij de technieken goed beheerst. Peter knap gedaan en blijf op de in geslagen weg door trainen.

 

Michael had door zijn werk het examen een half jaar uitgesteld en had zodoende langer de tijd om te trainen. Door een beenblessure van Gerard was Dave gevraagd om het onderdeel jiyu ippon kumite en de embu voor zijn rekening te nemen. Zowel de individuele oefeningen als de partneroefeningen zagen er goed verzorgd uit. Michael wist alle aanvallen van zowel Gerard als Dave goed te beantwoorden. Michael je hebt een goed examen laten zien. Blijf zo doorgaan.

 

Na het anderhalf uur durend examen ontvingen Peter en Michael uit handen van de examencommissie van de KBN vol trots hun diploma. Proficiat.

 

Er was zelfs een oud lid, Roel van Bezooijen, die examen deed voor zijn derde Dan. Roel traint sinds een aantal jaren in Amsterdam bij Dimitra Limneos. Roel liet ook een heel goed examen zien en is daarmee derde Dan. Proficiat.

 

   

Geef een reactie

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.