Goede oogst voor Shotokan Karate-Do Teteringen bij de Dan examens

17 mei 2015

Op zondag 17 mei ‘15 werden in Leersum onder auspiciën van de Karate-Do Bond Nederland (KBN) de zwarte band examens afgenomen. Het zwarte band examen is een landelijk examen dat maar op twee momenten in het jaar afgenomen wordt.

Ronald Verschuren en Ton Chau hebben beiden met goed gevolg hun examen voor respectievelijk het eerste Dan en tweede Dan volbracht.

JPG Ronald

Ronald ging na een gedegen voorbereiding op voor zijn eerste Dan. Ronald startte gelijk heel sterk op de onderdelen kihon (basistechnieken zonder partner) en kata (schijngevecht zonder partner). Daarna volgden de  onderdelen jiyu ippon kumite en bunkai van Heian Nidan, die Ronald met Arjan als partner uitvoerde. Deze zagen er strak en overtuigend uit. Het laatste onderdeel van het examen was het jiyu kumite (vrij gevecht). Ronald liet een grote verscheidenheid aan technieken zien, die hij goed gecontroleerd uitvoerde. Ronald,  knap gedaan en op naar de tweede Dan.

 

JPG Ton

Ton Chau ging op zesenzestig jarige leeftijd op voor zijn tweede Dan. Zowel de individuele oefeningen (kihon en kata) als de partneroefeningen (jiyu ippon kumite en bunkai) zagen er goed en overtuigend uit. Ton wist alle aanvallen van Arjan goed te beantwoorden. In plaats van het vrije gevecht had Ton gekozen voor de uitleg van het Renzoku waza met partner. In een goed tempo liet Ton op originele wijze zien dat hij de technieken goed kon toepassen. Ton, op zesenzestig jarige leeftijd zo een examen laten zien, is inspirerend. Blijf zo doorgaan en op naar je derde Dan.

Na het anderhalf uur durend examen ontvingen Ronald en Ton uit handen van de examencommissie van de KBN vol trots hun diploma. Proficiat.

IMG_3995

Terug naar publicaties

Shotokan Karate-Do Teteringen

Opgericht in 1981 door Bert Pijpers en aangesloten bij Karate-do Bond Nederland. De stijl die beoefend wordt is Shotokan, de meest beoefende karate stijl ter wereld. Wij volgen de filosofie van de Japanse Karate Associatie (JKA).
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram