Grote opkomst Gezinstraining 14 Nov. 2008

14 november 2008

Op 14 november werd in ’t Web de eerste gezinstraining van Shotokan-Karate-Do Teteringen georganiseerd. Op deze manier was het voor ouders, broertjes en zusjes mogelijk om ook eens een karate Training mee te maken.Er hadden zich een groot aantal gezinsleden aangemeld om samen met onze leden een training mee te maken. De inzet en het enthousiasme was groot waardoor het een geslaagde avond werd met aansluitend een drankje en een hapje.

 

Naar aanleiding van deze training en het enthousiasme van een aantal ouders zal er een speciale senioren training voor ouders opgezet worden.

Details over deze training zullen later vermeld worden op deze pagina.

 

Op verzoek van de trainers heeft een van de ouders zijn beleving van de gezinstraining op papier gezet.

(Indien er nog meer ouders hun beleving willen delen kan dit evt. via het gastenboek)

 

Ouder verslag:

Dit jaar is onze dochter van acht jaar begonnen met karate. Ondanks de concentratie die gevraagd wordt tijdens de les is het altijd mogelijk de les (of een deel ervan) bij te wonen.

 

Ik moet zeggen dat ik het beeld dat ik van karate had heb moeten bijstellen. Met name de lichaamsbeheersing en concentratie maken indruk op mij.

 

Toen de uitnodiging kwam om een gezinstraining mee te mogen maken, heb ik daar dankbaar gebruik van gemaakt. Op 14 november was het zover. De hele gymzaal van 't Web werd naast de witte pakken van de karateka's gevuld door familieleden die het ook wel eens wilden proberen. Welnu, dat hebben we geweten.

 

Na een warming-up werden een aantal basistechnieken geoefend. Daarna deden we een aantal speloefeningen, gevolgd door het herhalen van de basisstoten en -trappen tegen het kussen om te voelen dat dit wezenlijk anders is dan het uitvoeren van de bewegingen in de lucht.

 

Het moge duidelijk zijn dat deze training voor de ongetrainde papa's en mama's behoorlijk intensief was en dat het links en rechts stevig kraakte. Maar bij een tweetal speloefeningen waarbij de oudjes het mochten opnemen tegen de jeugdigen bleek evenwel dat de oudjes nog altijd bijzonder strijdbaar en fanatiek zijn. De jeugd had het nakijken.

 

De trainers gaven tussendoor, om de groep even op adem te laten komen, uitleg en demonstraties. Daarbij werd getoond dat de op deze avond geoefende basistechnieken aan het begin van een hele serie indrukwekkende technieken staan.

 

Aan het einde van de training werd in de opstelling, die gebruikelijk bij aanvang en sluiting van de trainingen gevormd wordt, een aantal oefeningen en technieken gedaan. Dit was duidelijk een test om te zien hoever de uithouding van de deelnemers nog reikte.

 

Ter afsluiting van de avond werden we gastvrij onthaald aan de bar om te bekomen van de gedane inspanningen. Dat deze inspanningen behoorlijk waren geweest, werd in het weekend duidelijk door de onvermijdelijke spierpijn.

 

Dank voor de grandioze avond !!

Jos van Assche

 

Terug naar publicaties

Shotokan Karate-Do Teteringen

Opgericht in 1981 door Bert Pijpers en aangesloten bij Karate-do Bond Nederland. De stijl die beoefend wordt is Shotokan, de meest beoefende karate stijl ter wereld. Wij volgen de filosofie van de Japanse Karate Associatie (JKA).
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram