Karate stage in Oosterhout

16 oktober 2016

Op zaterdag 8 oktober organiseerde Shotokan Karate-Do Teteringen in sporthal Arkendonk onder leiding van Dimitra Limneos (6e dan Shotokan karate en meervoudig Europees kata kampioen) een karatestage. Vijfendertig deelnemers uit heel Nederland waren op de stage afgekomen om de kata Gankaku te beoefenen.

 

gankaku-foto-1-8-oktober-2016

 

Een kata is een patroon van bewegingen tegen meerdere aanvallers. In de bewegingen zitten series van technieken, voor verdedigingen en aanvallen. Gankaku (bestaat uit 42 technieken) betekent kraanvogel op een rots. De naam is afgeleid van de stand waarbij men op één been staat. De belangrijkste elementen van deze Kata zijn de snelle rotaties, de zijwaartse traptechnieken en een goede balans houden. Na de warming-up met veel technieken op één been, was iedereen goed voorbereid om de kata aan te leren of om verder te perfectioneren. Gankaku werd in gedeeltes behandeld. Waarna de delen werden samengevoegd om de kata verschillende keren uit te voeren.

 

gankaku-groepsfoto-8-oktober-2016
De kennis die weer is opgedaan op deze stage, gaan we de komende tijd verwerken in onze karatelessen. Deze lessen worden op maandagavond en woensdagavond verzorgd in De Stee (Zuringveld 1) in Teteringen. Ben je nieuwsgierig geworden, je bent van harte welkom om mee te komen trainen. Voor zowel jeugdleden als volwassenen is er ruimte binnen onze vereniging om door middel van hard trainen je conditie, zelfvertrouwen en vaardigheden van zelfverdediging te vergroten.

Terug naar publicaties

Shotokan Karate-Do Teteringen

Opgericht in 1981 door Bert Pijpers en aangesloten bij Karate-do Bond Nederland. De stijl die beoefend wordt is Shotokan, de meest beoefende karate stijl ter wereld. Wij volgen de filosofie van de Japanse Karate Associatie (JKA).
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram