KARATE WEDSTRIJDEN

KARATE TETERINGEN

Karate wedstrijden heb je in alle vormen en maten. Er zijn instap wedstrijden voor de jeugd tot en met internationale toernooien zoals de Olympische spelen.

Binnen de Karatesport zijn er twee wedstrijdvormen waar men aan kan deelnemen, zijnde kata en kumite. Op internationale toernooien is er naast de kumite ook een wedstrijd categorie individuele kata en team kata. Bij team kata wordt de kata en bunkai uitgevoerd door een team van drie Karateka’s.

karate wedstrijden in nederland

In Nederland zijn er in principe twee verschillende type wedstrijden :

  • toernooien georganiseerd door de KBN
    • Nederlandse Kampioenschappen (alleen voor KBN leden)
    • Open Nederlandse Kampioenschappen
  • toernooien georganiseerd door (een groep) sportschoolhouders of een stijl federatie

Ook zijn de toernooien, in principe, in te delen in twee niveaus

  • Beginner - instap toernooien zoals de regionale “vanen competitie” en de nationale wedstrijden zoals de door KBN georganiseerde “Strijd der Elementen”
  • Gevorderde - nationale en internationale toernooien waar over het algemeen Karateka’s aan deelnemen die specifiek trainen om deel te nemen aan wedstrijden.

KARATE WEDSTRIJDEN VOOR DE JEUGD

Voor de jeugd zijn er een aantal wedstrijden en toernooien waar aan deelgenomen kan worden. Een goed startpunt zijn de Vanen Competities. Deze worden o.a. in Tilburg en Harderwijk georganiseerd.

De Vanen Competities in Tilburg vinden twee keer per jaar plaats. Het is een instap toernooi voor de jeugd t/m 16 jaar. Men draait tijdens het toernooi een aantal wedstrijden en kan punten vergaren. Afhankelijk van het aantal keer dat men deelgenomen en gewonnen heeft, krijgt men een vaantje of een trofee.

Doelstelling van dergelijke toernooitjes is om de jeugd geïntroduceerd te krijgen in Karate als wedstrijdvorm. Dergelijke wedstrijden zijn altijd zeer toegankelijk, informeel en deelname wordt belangrijker geacht dan de uiteindelijke prestatie.

KARATE WEDSTRIJDEN AGENDA

Wedstrijden waar Shotokan Karate-Do Teteringen aan deel zal nemen, worden altijd van te voren gepubliceerd in onze agenda. Op landelijk niveau zijn alle Karate Wedstrijden en toernooien terug te vinden op de evenementen agenda van de KBN.

AGENDA BEKIJKEN
slider karate kick
slider karate shotokan team
slider karate voor kinderen en volwassenen
slider karate wedstrijd

Shotokan Karate-Do Teteringen

Opgericht in 1981 door Bert Pijpers en aangesloten bij Karate-do Bond Nederland. De stijl die beoefend wordt is Shotokan, de meest beoefende karate stijl ter wereld. Wij volgen de filosofie van de Japanse Karate Associatie (JKA).
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram