NK JKA 22 Jan.2012 Lent

22 januari 2012

Lent, zondag 22 januari 2012 waren we met 7 deelnemers vertegenwoordigd NK JKA 2012. Er waren clubs uit de verschillende landen waaronder; Nederland, België en Duitsland. Namelijk; Karate Club Eerbeek, UMO Roosendaal, UMO Apeldoorn, JKA Zeeland, Elhatri Eindhoven, Fudoshin Belgie, Okinawa Belgie, Karate vereniging Terheijden, Azami Nijmegen, Kamakura Belgie, Jo-Te karate Huissen, Dorentrup Duitsland en SKT Teteringen.

 

Deelname Shotokan Karate-Do Teteringen

Onze deelname bestond uit de volgende personen:

Mady de Vos                  meisjes 7-9 jaar en team kata -15 jaar

Lorenzo Sijogo               jongens 7-9 jaar en kumite jongens 7-9 jaar

Isabel van Haaf             meisjes 10-11 jaar en team kata -15 jaar

Serra van Santen           meisjes 10-11 jaar en team kata -15 jaar

Eddy van Oerle              jongens 10-11 jaar en team kata +16 jaar

Chantal van Unen           meisjes 14-15 jaar en team kata +16 jaar

Emma Kalberg               dames +16 jaar en team kata +16 jaar

 

Om 11:00 was het zover. Na het afgroeten van de deelnemers en scheidsrechters moest Lorenzo en Mady als eerst beginnen. Als er een groot aantal deelnemers in 1 poule zaten werd er eerst met vlaggen beoordeeld daarna met punten. In de voorronde werden de kata voorgezegd in de finale was de keuze vrij.

 

Lorenzo moest uitkomen in een poule van 7 deelnemers. In de voorronde deed Lorenzo de Heian Shodan en kreeg de 3x 7.1, een zeer mooie score waardoor Lorenzo als hoogste eindigden in deze voorronde. In de finale moest Lorenzo als laatste opkomen en deed weer de Heian Shodan. Jammer genoeg door te hoge standen en te hoge oi-tsuki kreeg Lorenzo de punten 6.9, 6.9 en 6.8. Gezien zijn tegenstanders, welke niet beter waren, eindigde Lorenzo op een 4e plaats.

 

Mady stond in een poule van 6 deelneemsters. Mady moest als 2e opkomen en moest de Heian Shodan doen waar ze een 7.0, 7.0 en een 6.7 voor kreeg. Goed genoeg voor een finale plaats. In deze finale mocht ze zelf de kata kiezen en deed de Heian Nidan. Hier kreeg ze de punten 7.0, 7.1 en 7.1 voor. Een hele mooie score wat goed was voor de 2e plaats. Netjes gedaan.

 

 

Serra en Isabel zaten bij elkaar in een poule van totaal 10 deelneemsters. Hier werd eerst met de vlaggen beoordeeld en ze moesten met 2 tegelijk opkomen. Isabel moest als eerste de Heian Nidan tonen. Ze won deze voorronde en ging dus door naar de volgende ronde. Serra moest hierna en moest de Heian Nidan. Serra verloor net van haar tegenstander en ging dus niet door. Jammer. De 5 winnaars van de eerste voorronde gingen de strijd aan met elkaar om met de 4 beste naar de finale te gaan. Isabel moest als eerste de Heian Nidan laten zien en kreeg hiervoor een 6.8, 6.8 en 7.0. Dit was voldoende om naar de finale te gaan. In de finale koos Isabel de Heian Nidan en behaalde de punten 6.8, 6.8 en een 6.9. Jammer genoeg net geen podium plaats maar wel een mooie 4e plaats.

 

Hierna moest Eddy opkomen in een poule van 6 deelnemers. Ook hier werden in de voorronde de kata’s voorgezet door de hoofdscheidsrechter. Eddy moest als 4e opkomen en moest de Heian Nidan laten zien. Eddy kreeg hiervoor 6,7, 7,0 en een 6,9. Dit was goed voor een gedeelte hoogste score in deze voorronde. Dit was dus voldoende om naar de finale te gaan. In de finale was de keuze vrij en Eddy deed de Heian Yondan. Hier kreeg hij de punten 6,9, 6,9 en 7,0 voor. Dit was genoeg voor een 1e plaats. Netjes gedaan.

 

 

Toen moest Chantal uitkomen in een poule van 4. Chantal moest in de voorronde de Heian Yondan vertonen. Dit deed Chantal zeer netjes en had de hoogste score van haar poule in deze voorronde met de punten 6,9, 7,0 en een 7,1. In de finale deed Chantal de Bassai/dai. Dit deed ze netjes en kreeg de punten 7,0, 6,8 en 7,1. De 6.8 was een tegenvaller en hierdoor belande Chantal op de 2e plaats. Jammer maar goed gedaan.

 

 

Toen was het de beurt aan ons kata team SKT/2 welke bestond uit Mady, Serra en Isabel.

Ze zaten in een poule van 3 teams. Voor de eerste kata, de Heian Shodan, die SKT/2 deed kregen ze de punten 6,8, 6,7 en een 6,9. In de finale deden ze weer de Heian Shodan en kregen nu de punten 7,0, 6,9 en 6,8. Een mooie score voor ons prille team. Goed voor de 3e plaats.

 

 

 

Lorenzo deed ook mee aan kumite en moest na Chantal uitkomen in een poule van 6. Zijn eerst wedstrijd won hij met gemak en ging dus door naar de finale. In deze finale was Lorenzo zijn tegenstander iets sneller met scoren. Lorenzo verloor deze wedstrijd net. Al met al goed gedaan en een mooie 2e plaats.

 

 

Toen alle junioren klaar waren was het de beurt aan de senioren. Emma moest uitkomen in haar bekende poule van 4. Als eerste kata moest Emma de Heian Yondan vertonen en kreeg hiervoor een 6,9, 7,1 en 7,0. Een mooie score en was goed voor een derde plaats in deze voorronde. In de finale deed Emma de Bassai/dai. De scheidsrechters hadden een paar kleine puntjes als opmerking waardoor Emma de punten 6,8, 7,0 en een 6,8 kreeg. Jammer genoeg was dit niet voldoende voor een podium plaats. Al met al toch een mooie 4e plaats. Na Emma moest ons kata team SKT/1 uitkomen in een poule van 3 teams. Deze categorie is 16 jaar en ouder. Ons team bestaat uit Emma, 16jr, Chantal, 14jr en Eddy 10 jr. Een ongelijke strijd zou je denken, zie foto, maar niets is minder waar. In de voorronde deed ons team de Heian Yondan en kreeg de punten 6,8, 6,8, 6,8, 6,9 en 6,9. Dit was goed voor op 1 na hoogste score. In de finale deden ze de Bassai/dai. Dit was een mooie uitvoering en kreeg hiervoor ook de punten 6,9, 6,8, 6,9, 6,8 en een 7,0. Deze score was goed voor een 2e plaats. Netjes gedaan. Emma moest eerder weg vandaar dat ze niet op de foto staat.

 

 

 

Het was al met al weer een geslaagde deelname.

Hieronder onze prijzen op een rijtje:

 

SKT/2 Mady, Serra en Isabel       3e plaats.

SKT/1 Emma, Chantal en Eddy    1e plaats.

Lorenzo                                     2e plaats kumite.

Mady                                        2e plaats kata.

Chantal                                     2e plaats kata.

Eddy                                         1e plaats kata.

 

 

Met vriendelijke groet,

Edwin

Coach/ Begeleider

 

 

 

 

Terug naar publicaties

Shotokan Karate-Do Teteringen

Opgericht in 1981 door Bert Pijpers en aangesloten bij Karate-do Bond Nederland. De stijl die beoefend wordt is Shotokan, de meest beoefende karate stijl ter wereld. Wij volgen de filosofie van de Japanse Karate Associatie (JKA).
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram