NK JKA In Helmond 30 Januari 2011

30 januari 2011

Zondag 30 januari organiseerde JKA the Netherlands het NK JKA 2011. De wedstrijden werden gehouden in Sporthal de Braak in Helmond. Het toernooi bestond uit de individuele kata onderdeel - als de team kata wedstrijden - en de kumite onderdeel. Deelnemende verenigingen waren:

 

 • Tamashii, Bergen op Zoom
 • Umo, Roosendaal
 • Umo, Apeldoorn
 • Itoshu, Waalwijk
 • ElHatri, Eindhoven
 • Shotokan Karate Do, Teteringen
 • WJKA, België

 

De volgende leden hebben zich aangemeld om strijd te leveren in de individuele kata onderdeel:

 

  1. Sjoerd van den Broek
  2. Jip van Groenewoud
  3. Eddy van oerle
  4. Annica van Oerle
  5. Thijs van der Kamme
  6. Mignon Hagemeijer
  7. Chantal van Unen

 

 

Door blessures zijn Yfke van der Kammen en Nienke van den Broek afgemeld.

 

Alle deelenemers waren op leeftijdscategorie ingedeeld. In de eerste ronde gaf de hoofdscheidsrechter aan welke kata er wordt uitgevoerd. In de daarop volgende ronde mocht men de kata herhalen of voor een andere kata kiezen.

 

Sjoerd van den Broek en Eddy van Oerle waren bij elkaar ingedeeld in een groep van 9 deelnemers, en beten de spits af voor onze vereniging. Voor Sjoerd was het zijn tweede wedstrijd. Hij moest beginnen met de heian shodan en eindigde  met een puntentotaal van 6.9 - 6.9 - 6.9 - 6.8 - 6. 9. In de derde wedstrijd was Eddy van Oerle aan de beurt. Met de heian nidan eindigde hij met een puntentotaal van 7.0 - 7.1 - 7.0 - 7.1 - 7.0 Door het goede puntentotaal van Sjoerd en Eddy kwamen zij uit in de finale volgende ronde. Beide jongens deden wederom hun uiterste best. Met een puntentotaal van 6.9 - 6.9 - 7.0 - 7.0 -  6.9 eindigde Sjoerd op de 2de plaats. Eddy eindigde met een puntentotaal van 7.1 - 7.1 - 7.1 - 7.1 - 7.1 op de 1ste plaats.

 

NK JKA  jongens 9 jaar

1ste plaats Eddy van Oerle

2de plaats Sjoerd van den Broek

 

Aansluitend volgde de wedstrijd van Jip van Groenewoud en Annica van Oerle. Zij waren ingedeeld in een groep van 10 deelnemers. Beide dames moesten de heian shodan laten zien en voor beide dames viel het doek in deze eerste ronde. Jip verloor haar wedstrijd met een puntentotaal van 6.7 - 6.6 - 6.7 - 6.7 - 6.7. Annica verloor haar wedstrijd met een puntentotaal van 6.6 - 6.7 - 6.7 - 6.6 - 6.7

 

In de groep van Thijs van der Kammen waren 8 deelnemers. Thijs moest beginnen met de heian shodan en eindigde met een puntentotaal van 6.9 - 6.9 - 6.8 - 6.9 - 6.9 Hiermee haalde hij met de heian nidan de finaleronde die hij met een puntentotaal van 6.9 - 6.8 - 7.0 - 6.9 - 6.9 afsloot. Door dit resultaat eindigde Thijs gelijk met een deelnemer van Itosu. Hier verloor Thijs met 4-0 (vlaggensysteem) en eindigde op een 3de plaats.

 

NK JKA jongens 10-11 jaar

3de plaats Thijs van der Kammen

Meteen na deze wedstrijd begonnen de meisjes 12-13 jaar. Deze groep bestond uit 8 deelnemers. Chantal van Unen en Mignon Hagemeijer waren in deze groep ingedeeld. Beide dames moesten de heian sandan uitvoeren. Chantal behaalde een puntentotal van 6.9 - 6.9 - 6.9 - 6.9 - 7.0 terwijl Mignon een puntentotaal behaalde van 6.9 - 7.0 - 7.0 - 7.0 - 6.8 Met dit puntentotaal gingen zowel Mignon als Chantal naar de finaleronde. Chantal eindigde met de heian yondan en een puntentotaal van 6.9 - 6.8 - 6.8 - 6.9 - 6.8 op een 2de plaats. Mignon eindigde met de bassai dai en een puntentotaal van 6.8 - 6.7 - 6.9 - 6.9 - 6.8 op een 3de plaats.

 

NK JKA meisjes 12-13 jaar

2de plaats Chantal van Unen

3de plaats Mignon Hagemeijer

Onze deelnemers hebben een goede prestatie geleverd en wij terugkijken op een geslaagde deelname.

 

 

Concentratie is de basis om goede prestaties af te leveren. De deelnemers hebben aangetoond dat zij hierin zijn gegroeit. Ondanks kleine blessures van onze deelnemers hebben zij een goede inzet getoond. De uitbreiding van de trainingstijden, het gedisciplineerd les geven, de trainingsmethodieken en de doorzettingsvermogen van de deelnemers werpen hun vruchten af. De trainers, coaches en begeleiders zullen op de zelfde voet verder gaan om onze deelnemers goed voor te bereiden op de komende wedstrijden.

 

Met de ouders hebben we een gezellige dag gehad en kijken uit naar het volgende toernooi, op zondag 6 februari, bij Elhatri in Eindhoven.

 

Peter Kneefel

Coach

Terug naar publicaties

Shotokan Karate-Do Teteringen

Opgericht in 1981 door Bert Pijpers en aangesloten bij Karate-do Bond Nederland. De stijl die beoefend wordt is Shotokan, de meest beoefende karate stijl ter wereld. Wij volgen de filosofie van de Japanse Karate Associatie (JKA).
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram