NK JKA Lendt Nijmegen 7 Feb. 2010

7 februari 2010

Lent, Nijmegen, zondag 7 februari waren we met 7 deelnemers vertegenwoordigd op de NK JKA Kata en Kumite toernooi. Op internationaal vlak waren teams vertegenwoordigd uit België (Okinawa) en Duitsland (IKF Germany). Nationaal waren er teams vertegenwoordigd uit Waalwijk (Itosu), Roosendaal (JKA UMO), Bergen op Zoom (Tamashii) en Teteringen (SKT).

 

Deelname Shotokan Karate-Do Teteringen

Onze deelname bestond uit de volgende personen:

 

Jip van Groenewoud       meisjes 9 jr

Nino van Vugt                jongens -9 jr

Mignon Hagemeijer        meisjes 12-13 jr

Chantal van Nunen         meisjes 12-13 jr

Roy Geerts                    jongens 12-13 jr

Emma Kalberg               meisjes 14-15 jr

Antoon van Vugt            heren +16 jr

 

Onze deelnemers

Om 10:05 was het zover, na het afgroeten van de deelnemers en scheidsrechters beet Jip van Groenwoud op veld 1 de spits af. Jip kwam goed uit de startblokken en scoorde met 7.0 - 7.0 - 6.9 in haar eerste ronde. In haar tweede ronde scoorde ze met 7.0 - 7.0 - 7.1 wat een eerste plaats opleverde. Op veld 2 begon Nino van Vugt voortvarend met een score van 7.0 - 7.0 - 7.0. In zijn tweede wedstrijd had hij een uitstekende score van 7.1 - 7.1 - 7.2 wat ook een  1ste plaats opleverde. Na een korte pauze was op veld 1 de beurt aan Mignon Hagemeijer en Chantal van Unen, die in dezelfde meisjes groep waren ingedeeld. Mignon en Chantal waren aan elkaar gewaagd en beiden scoorden hoge punten.  ( 7.0 - 7.0 - 7.0 ) . Door een fout bij de wedstrijd coördinator moest de finale ronde opnieuw worden uitgevoerd door de laatste 4 deelnemers waaronder Mignon en Chantal. Ook in deze herhalingsronde waren beide meisjes aan elkaar gewaagd en beiden scoorden 7.0 - 7.0 - 7.1. De beslissing viel via een extra ronde  d.m.v. vlaggensysteem. Zowel Mignon als Chantal moesten tegelijk een kata ( Heian Nidan ) lopen, welke door de scheidsrechter werd bepaald. De uitslag kwam in voordeel voor Mignon. Hierdoor eindigde Mignon als tweede en Chantal als derde.

 

Op veld 2 begon de wedstrijden van Roy Geerts. Roy was ingedeeld in een zware groep met 2de kyu en 1ste dan deelnemers. Roy liet een goede Heian Godan zien maar verloor met 3-0.  Door de hoge aantal deelnemers in zijn groep was het helaas afgelopen voor Roy.

 

Op veld 2 was Emma Kalberg van start gegaan met een score van 6.9 - 6.9 - 7.0 .  Helaas was dit niet voldoende om door te gaan naar de finaleronde. Ook voor Emma was het een teleurstelling.

 

Na de wedstrijden  voor de leeftijden jongens 14 - 15 jaar en meisjes 16+ begon Antoon van Vugt aan zijn wedstrijden. Zijn eerste wedstrijd eindigde Antoon met een score van 6.9 - 6.9 - 7.0 .  In zijn tweede wedstrijd liet Antoon zijn wilskracht en discipline zien wat tot uiting kwam in een score van 7.0 - 7.0 - 7.0 . Door deze uitstekende prestatie eindigde Antoon op de tweede  plaats in een poule van uitsluitend 3de kyu en 2de dan deelnemers.

 

 

1ste plaats Jip van Groenewoud      2deplaats Mignon Hagemeijer en

en Nino van Vugt                                3de plaats Chantal van Unen

 

2deplaats Antoon van Vugt

 

Door een blessure aan de enkel kon Roy Geerts helaas niet deelnemen aan de kumite wedstrijden.

 

Wij kunnen terug kijken op een geslaagde deelname in een sterk deelnemersveld met vertegenwoordigers uit België en Duitsland. Onze deelnemers hebben een goede inzet getoond en ze hebben een geweldige prestatie neergelegd.

 

Je hebt pas verloren als je opgeeft, dus wij kijken al uit naar het volgend toernooi waar onze deelnemers hun uiterste best zullen doen.

 

Naast de inzet van onze deelnemers wil ik de ouders bedanken voor hun ondersteuning en natuurlijk Edwin van Oerle voor de begeleiding van onze deelnemers.

 

Met vriendelijke groet,

Peter Kneefel

Begeleider / Coach

Terug naar publicaties

Shotokan Karate-Do Teteringen

Opgericht in 1981 door Bert Pijpers en aangesloten bij Karate-do Bond Nederland. De stijl die beoefend wordt is Shotokan, de meest beoefende karate stijl ter wereld. Wij volgen de filosofie van de Japanse Karate Associatie (JKA).
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram