NK Kata & Kumite 29-11-2008

29 november 2008

Op zaterdag 29 november organiseerde de KBN de NK Kata en Kumite jeugdtoernooi 2008 in sporthal Oosterpoort, te Zoetermeer, rot de leeftijdscategorie van 13 jaar. Het deelnemers veld was van hoog niveau en het aantal deelnemers voor de Kata wedstrijden waren 150 karateka’s. Voor de Kumite wedstrijden waren er 309 deelnemers. In totaal deelnemersveld van 441 jeugdige karateka’s. Het totaal aan deelnemende verenigingen was 50.

 

Het toernooi was verdeeld over twee dagen. Zaterdag 29 november waren de Kata wedstrijden en zondag 30 november voor de Kumite wedstrijden.De Kata wedstrijden waren verdeeld in leeftijdscategoriën zowel voor meisjes als jongens:

 

  • 7/9 jaar
  • 10/11 jaar
  • 12/13 jaar

 

Het wedstrijdsysteem was gebaseerd op het vlaggensysteem. De keuze van de kata was vrij. Tijdens de wedstrijd, diende iedere deelnemer twee verschillende kata’s uit te voeren en als men twee wedstrijdrondes doorstond, dan had men de vrije kata keuze. Onze vereniging heeft zich alleen ingeschreven voor de Kata wedstrijden. Onze deelname bestond uit de volgende karateka’s:

  • Isabeau van Vugt
  • Mignon Hagenmeijer
  • Julia Hulsman
  • Roy Geerts

 

Isabeau, Mignon en Julia waren ingedeeld in de leeftijdscategorie van 10/11 jaar. Roy was ingedeeld in de leeftijdscategorie van 12/13 jaar.

 

Om 07:30 hebben gezamenlijk met de ouders afgesproken bij het Web in Teteringen. Rond 07:40 zijn we richting Zoetermeer gaan rijden. Omdat de sporthal op een nieuwe gedeelte in Zoetermeer is gebouwd was het adres onbekend in onze tom-tom. Echter via de iphone van de begeleider zijn we toch op tijd bij de locatie aangekomen.

 

Na een gezamelijke warming-up van ruim een half uur, begonnen Mignon, Isabeau en Julie aan hun katawedstrijden. Het deelnemers veld bestond uit 34 jeugdige karateka’s en werden verdeeld in twee wedstrijdgroepen. Mignon en Isabeau waren in groep 1 ingedeeld op tatami 2. Julia was ingedeeld in groep 2 op tatami 3. Mignon had haar eerste ronde niet gehaald en ging naar de herkansinggroep. Isabeau heeft twee rondes gehaald en net als Mignon ging Isabeau naar de herkansinggroep. Via de herkansinggroep heeft Mignon 2 rondes overleefd terwijl Isabeau haar herkansingronde heeft verloren. Voor beide meisjes was hun deelname van korte duur. Op veld 3 heeft Julia voor een verassing verzorgd. Zij heeft 4 rondes winnend afgesloten en eindigde als 3de in haar groep. Echter via de herkansingronde verloor Julia haar laatste wedstrijd. Van de 34 deelnemers eindigde Mignon op de 23ste plaats, Isabeau op de 21ste plaats en Julia op de 7de plaats. Om 11:30 was het de beurt aan Roy Geerts. Het deelnemers veld bestond uit 25 jeugdige karateka’s, ook verdeeld over twee groepen op tatami 2. Roy was ingedeeld in groep 1. Roy had de eerste ronde niet gehaald en kwam terecht in de herkansinggroep. Helaas heeft Roy de herkansingronde niet gehaald en eindigde als 20ste.

 

Over het algemeen hebben we een matige resultaat behaald. Dit heeft met bepaalde onderdelen te maken die ik tijdens de komende training met de deelnemers zal gaan bespreken. Een lichtpuntje was de 7de plaats van Julia Hulsman. Onze deelnemers hebben wederom inzet en saamhorigheid getoond. Deelname aan wedstrijden wil nog niet altijd zeggen dat je in de prijzen valt. Het is belangrijk om ervaring op te doen, van je eigen fouten te leren en deze te verbeteren. Natuurlijk blijft plezier in je sport beoefenen ook een belangrijk onderdeel. Rest mij om de ouders te bedanken voor hun aanwezigheid en ondersteuning. Onze volgende deelname is zaterdag 6 december 2008 in Stadskanaal.

 

Met vriendelijke groet,

Peter Kneefel

Begeleider / Coach

Terug naar publicaties

Shotokan Karate-Do Teteringen

Opgericht in 1981 door Bert Pijpers en aangesloten bij Karate-do Bond Nederland. De stijl die beoefend wordt is Shotokan, de meest beoefende karate stijl ter wereld. Wij volgen de filosofie van de Japanse Karate Associatie (JKA).
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram