NK Kata Kumite Zoetermeer Nov. 2009

28 november 2009

Zaterdag 28 en zondag 29 november organiseerde de KBN de Nederlandse Kampioenschappen Kata en Kumite Jeugd in sporthal “Oosterpoort” in Zoetermeer. Het deelnemers veld was van enorm en vanuit alle delen van het land kwamen jeugdige karateka’s om hun kunsten ten toon te spreiden. Voor onze vereniging hebben de volgende deelnemers zich, voor het onderdeel Kata, ingeschreven:

 

  • Nino van Vugt               cat. 8 - 9 jaar j
  • Jip van Groenewoud      cat. 8 - 9 jaar m
  • Chantal van Unen          cat. 12 - 13 jaar m
  • Mignon Hagenmeijer      cat. 12 - 13 jaar m
  • Yfke van der Kammen    cat. 10 - 11 jaar m
  • Roy Geerts                    cat 12 - 13 jaar j

 

Jip van Groenewoud had haar 1ste wedstrijd verloren maar via de herkansingsronde begon ze ijzersterk en had ze de volgende twee partijen winnend afgesloten. In haar 4de partij verloor Jip nipt met 3-2 en eindigde ze op een verdienstelijke 6de plaats in een poule van 23 deelnemers.

 

Yfke van der Kammen was ingedeeld in een poule van 20 deelnemers. Haar 1ste wedstrijd had ze verloren met 3-2. Vanwege een knieblessure kon Yfke niet volluit gaan maar door haar volharding ging ze toch proberen om via de herkansingsronde verder te komen. Helaas is dit niet gelukt en heeft ze haar 2de wedstrijd verloren met 4-1.

 

Chantal van Unen en Mignon Hagemeijer waren ingedeeld in een deelnemersveld van 27 karateka’s. Chantal won haar eerste wedstrijd maar in haar volgende wedstrijd verloor zij nipt met 3-2. In de herkansingsronde won ze haar volgende wedstrijd maar verloor daarna met 4-1. Uiteindelijk eindigde Chantal op de 7de plaats. Mignon verloor haar eerste wedstrijd en moest via de herkansing proberen om verder te komen. Haar 2de wedstrijd heeft ze gewonnen met 4-1. In haar volgende wedstrijd moest ze opnemen tegen een sterke tegenstander die ze nipt verloor met 3-2. Mignon eindigde op de 10de plaats.

Na de middag pauze begonnen de wedstrijden van Roy Geerts en Nino van Vugt.

 

Roy Geerts was ingedeeld in een deelnemersveld van 29 jeugdige karateka’s. Zijn 1ste  wedstrijd had hij verloren met 4-1. In de herkansingsronde verloor Roy zijn 2de wedstrijd nipt met 3-2.

 

Nino van Vugt was voor zijn 1ste wedstrijd vrijgeloot. Het deelnemersveld bestond uit 12 karateka’s. In de volgende ronde verloor Nino zijn wedstrijd en kwam vervolgens in de herkansing terecht. In de herkansing won Nino met 4-1 en was een derde plaats in zicht. Nino won zijn volgende partij en eindigde uitstekend op de 3de plaats.

 

3de plaats Nino van Vugt

 

Onze deelnemers hebben hun best gedaan en wederom karakter getoond. Helaas hebben we niet veel prijzen kunnen halen maar we hebben ervaring kunnen opdoen in een groot nationaal  en druk bezet toernooi.

 

Vanwege mijn afwezigheid wil ik de ouders bedanken voor hun inzet en bijdrage om onze deelnemers te begeleiden en coachen tijdens het toernooi.

 

Met vriendelijke groet,

Peter Kneefel

Coach

 

Terug naar publicaties

Shotokan Karate-Do Teteringen

Opgericht in 1981 door Bert Pijpers en aangesloten bij Karate-do Bond Nederland. De stijl die beoefend wordt is Shotokan, de meest beoefende karate stijl ter wereld. Wij volgen de filosofie van de Japanse Karate Associatie (JKA).
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram