Open Belgium Cup 7 maart 2010

7 maart 2010

Geluwe, Belgie, zondag 7 maart waren we met 4 deelnemers vertegenwoordigd op de Open Belgium Cup Kata en Kumite toernooi. De volgende landen hadden teams vertegenwoordigd, België (Okinawa Geluwe), (Shotokan Marke/ Kortrijk), (Budo Brussel), (JKA Antwerpen), (karate Fight Club), Duitsland (IKF Germany) en (Karateverein Nordhorn) en Nederland (Itosu Waalwijk), (JKA UMO Roosendaal), (Tamashii Bergen op Zoom), (JKA Zeeland) en (Shotokan Karate-do Teteringen).

 

Deelname Shotokan Karate-Do Teteringen

Eddy van Oerle              jongens -9 jr

Chantal van Nunen         meisjes 12-13 jr

Roy Geerts                    jongens 14-15 jr

Antoon van Vugt            heren +19 jr

 

Om 09:50 was het zover, iedereen moest de zaal verlaten voor een officiële opkomst.We moesten per team, achter elkaar in een rij, langs de centrale tafel lopen om vervolgens, in de zaal, op te stellen voor de officiële opening.

 

Na het afgroeten van de deelnemers en scheidsrechters was Eddy als eerste aan de beurt.Er waren 14 deelnemers in zijn poule. Er werd gemeld dat IKF Germany zich heeft afgemeld voor de Kata wedstrijden in verband met het slechte weer daar. Hierdoor waren er drie deelnemers niet aanwezig waardoor de tegenstander rechtstreeks doorgaan naar de 2e voorronde. Er zijn drie scheidsrechters met het vlaggen systeem. De finale is met het punten systeem. De hoogste vier gaan naar de finale.

 

De eerste voorronde won Eddy met gemak, drie rode vlaggen, van nr 84 van Budo Brussel met de Kata Heian Shodan. De 2e voorronde moest hij uitkomen tegen een blauwe band, nr 102 van Okinawa Geluwe, die rechtstreeks naar de 2e voorronde ging. Het ging gelijk op maar toch eindigden de wedstrijd in het nadeel van Eddy, die Heian Shodan moest doen, met twee vlaggen tegen. De nr 102 werd uiteindelijk 2e, Itosu (Nino) 1e.

 

 

Chantal zat in een poule van 4, waar er een uitviel van IKF Germany. De voorronde was al een voorbode voor de finale, hier was Chantal tweede met een score van 6.9, 7.0 en 6.9 voor de Kata Heian Sandan. In de finale deed Chantal het nog beter met een score van 7.1, 7.0 en 7.1 voor de Kata Heian Nidan. Een uitstekende score maar helaas niet genoeg voor een eerste plaats, deze ging naar Itosu.

 

 

Roy had weer een zware poule, 2 zwarte band, 4 bruine band. Hier liep nr. 76 zwarte band,  tijdens de kata Heian Sandan, de verkeerde kant op en kreeg dus een zeer lage score. Roy had een score van 6.8, 6.9 en 6.9 wat niet voldoende is voor de finale, maar een 6e plaats. Hij heeft geen prijs gewonnen maar heeft wel gewonnen van een zwarte band.

 

 

Toon moest uitkomen in een poule met 2 zwarte, 2 bruine en een witte band. In de voorronde gingen de nummers 29, Xander van Tilburg, Itosu, en 100, Tossens Franck, karate fight club, tijdens het uitvoeren van de Kata Heian Yondan buiten de map en kregen een score van 5x 6.5.

 

Toon heeft een mooie Kata Heian Shodan laten zien, 7.0, 6.9, 7.0, 7.0 en 6.9, en kwam ook, in de voorronde, op de hoogste scores. In de finale heeft Toon de Kata Heian Nidan goed uitgevoerd wat met de score 7.0, 7.1, 6.9, 7.1 en 7.0 bekroond werd. Dit was voldoende voor de 1e plaats. Na de pauze, van een half uurtje, waren de Kumite wedstrijden. Roy moest rond 14:00 beginnen aan de voorronde voor zijn Kumite wedstrijd. In zijn poule, 14-15 jaar lage band, waren vijf deelnemers. In de eerste ronde deed Roy het zeer goed, hij was goed geconcentreerd maar ook zenuwachtig. Hij heeft deze ronde gewonnen door goed te luisteren en gefocust te blijven. Door deze overwinning ging hij naar de finale waar hij het op moest nemen tegen nummer 11 van Nordhorn. Al in het begin van de wedstrijd kreeg Roy een trap tegen de binnenkant van zijn knie. Hierdoor kon Roy de wedstrijd niet afmaken en moest dus opgeven. Zijn knie werd door de EHBO behandeld en, gelukkig, viel het mee.Al met al een goede prestatie van Roy, de 2e plaats.

 

Toon moest een uurtje later met zijn Kumite wedstrijd beginnen. Hij zat in een poule, van 5, waar ook deelnemers met zwarte band meededen. Toon moest gelijk tegen nummer 99 (karate fight club) zwarte band, hier verloor Toon met 2-1 van. Toon deed een mooie aanval waarbij zijn tegenstander ook inkwam, zijn tegenstander liep hierbij een wond boven zijn oog op. Zijn 2e wedstrijd ging goed, Toon had overwicht op zijn tegenstander die hierdoor meerdere malen buiten het veld stapte. Dit was, nadat Toon zijn 1e punt al gescoord had, het beslissende punt. Toon werd hierdoor derde van zijn poule. De nr. 99 werd 1e.

 

Tijdens de uitreiking was er een fout gemaakt met de derde plaats, hier werd Toon niet voor opgeroepen terwijl hij deze plaats wel had, dit is toen rechtgezet zodat Toon verdienstelijk zijn prijs in ontvangst kon nemen.

 

Het was al met al een geslaagde deelname. Ons team heeft een goede inzet getoond, zodat we 4 prijzen hebben weten binnen te halen.

 

Met vriendelijke groet,

Edwin van Oerle begeleider / Coach

Terug naar publicaties

Shotokan Karate-Do Teteringen

Opgericht in 1981 door Bert Pijpers en aangesloten bij Karate-do Bond Nederland. De stijl die beoefend wordt is Shotokan, de meest beoefende karate stijl ter wereld. Wij volgen de filosofie van de Japanse Karate Associatie (JKA).
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram