Open Itosu Kata Kamp. 24 April 2010

24 april 2010

Waspik, zaterdag 24 April 2010 waren we met 10 deelnemers, Kees en Niels hadden zich afgemeld,oi vertegenwoordigt op de 5e Open Itosu Kata Kampioenschappen.

 

Hieronder een greep uit de deelnemende scholen; Itosu Waalwijk, Hans van Galen Den Haag, Beerse Belgie, Okinawa Herentals Belgie, Smaal Apeldoorn, Ton Neahaas Oosterblokker, Ton van der Kolk Alkmaar, Ooms Tilburg, Zanshin Vlissingen, Youkou Breda, Bruinsma Stadskanaal, Elhatri Eindhoven, SKVE Apeldoorn, Budokai Denhaag, Umo Roosendaal en SKT Teteringen.

 

Deelname Shotokan Karate-Do Teteringen

Onze deelname bestond uit de volgende personen:

 

Eddy van Oerle - jongens -9 jr

Thijs van der Kammen - jongens -9 jr

Jip van Groenewoud - meisjes -9 jr

Chantal van Nunen - meisjes 12-13 jr

Yfke van der Kammen - meisjes 12-13 jr

Mignon Hagemeijer - meisjes 12-13 jr

Julia Hulsman - meisjes 12-13 jr

Emma Kalberg - meisjes 14-15 jr

Roy Geerts - jongens 14-15 jr

Antoon van Vugt - heren +19 jr

 

Om 10:00 was het zover.

 

Na het afgroeten van de deelnemers en scheidsrechters was Eddy op veld 1, Thijs op veld 2 en Jip op veld 3 gelijktijdig als eerste aan de beurt.

 

Eddy verloor in de eerste ronde net met 2 vlaggen tegen.

 

Thijs deed het goed, de eerste ronde won hij met gemak, de tweede ronde was moeilijker maar Thijs won wel en ging door. De volgende ronde verloor Thijs waardoor hij in de 2e voorronde van de herkansing kwam. Deze tweede ronde van de herkansing won Thijs, de derde voorronde verloor hij jammer genoeg. Jip verloor de eerste ronde maar omdat haar tegenstander in de finale van poule 2b stond mocht Jip naar de herkansing. Hier verloor Jip jammer genoeg ook en lag er dus uit. Chantal verloor ook in de eerste ronde en had geen herkansing meer. Ook hier stopte haar wedstrijd. Toen Chantal nog bezig was met haar wedstrijd moesten Mignon, Julia en Yfke ook al aantreden. Mignon zat in poule 10A, Julia en Yfke in poule 10B. Mignon was de eerste voorronde uitgeloot en was dus automatisch door naar de volgende ronde. In de deze ronde verloor Mignon van de deelneemster, die later 2e werd van de beide poules. Hierdoor had ze wel een herkansing. Omdat ze in de eerste voorronde uitgeloot was kwam ze in de tweede voorronde van de herkansing terecht. Hier verloor ze jammer genoeg waardoor de wedstrijd ook voor Mignon afgelopen was. Julia en Yfke waren ook uitgeloot. Julia verloor in de tweede voorronde van de deelneemster die in de finale van poule 10B zat. Julia kwam niet in aanmerking voor de herkansing. Yfke verloor ook in de tweede voorronde, ook van een deelneemster die in de finale van poule 10B kwam en later 1e werd van beide poules. Hierdoor had Yfke wel een herkansing. In de tweede voorronde van de herkansing verloor Yfke waardoor ook voor haar de wedstrijd afgelopen was. Hiermee was het, uitgelopen, ochtendprogramma afgelopen.

 

In het middagprogramma moesten de Kata teams de spits afbijten. Ook hier moesten beide teams tegelijkertijd aantreden. Kata team SKT1 zat in de categorie t/m 13 jaar, Kata team SKT2 zat in de categorie vanaf 14 jaar.Onze Kata team SKT1, Julia, Emma en Yfke, deed het heel goed, ze kwamen in de finale van hun poule.

 

 

Kata team SKT 1                                                      Kata team SKT 2

 

Hier verloren ze waardoor ze, als tweede van poule 17A tegen het team van de herkansing van poule 17B moesten uitkomen. Hier verloren ze ook jammer genoeg. Kata team SKT2, Roy, Mignon en Chantal, waren uitgeloot in de eerste voorronde. In de tweede voorronde moesten ze hun meerdere erkennen aan hun tegenstander, die later ook in de finale kwamen. Hierdoor kregen ze een plaats in de tweede voorronde van de herkansing. In deze herkansing verloren ook zei waardoor ook hier ons avontuur eindigde.

 

Na de Kata teams gingen we verder met de categorie meisjes cadetten 14, 15 jaar/ hoge band. Emma zat zoals gewoonlijk in een zware poule. Emma verloor hier in de eerste voorronde en kreeg geen herkansing. Ook voor Emma eindigde het hier. Roy moest uitkomen in een poule waar de Nederlandse kampioen ook in zat. Roy verloor ook in de eerste ronde en kreeg ook geen herkansing. Toon was uitgeloot voor de eerste ronde, na een afmelding was Toon ook uitgeloot voor de tweede voorronde. Toen Toon, eindelijk, op mocht komen verloor hij waardoor hij in de tweede voorronde van de herkansing kwam. In deze herkansing verloor ook Toon van zijn tegenstander.

 

Als een kleine troost wil ik nog melden dat het niveau van de deelnemers zeer hoog was. Onze deelnemers hebben hun best gedaan maar jammer genoeg is dit niet voldoende geweest om een prijs in de wacht te slepen. Ik wil Michael bedanken voor het meehelpen van het coachen van onze deelnemers.

 

Met vriendelijke groet,

Edwin van Oerle

Coach/ Begeleider

Terug naar publicaties

Shotokan Karate-Do Teteringen

Opgericht in 1981 door Bert Pijpers en aangesloten bij Karate-do Bond Nederland. De stijl die beoefend wordt is Shotokan, de meest beoefende karate stijl ter wereld. Wij volgen de filosofie van de Japanse Karate Associatie (JKA).
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram