Open noordelijke jeugd kata toernooi 2008 KBN

6 december 2008

Op zaterdag 6 december organiseerde de Bruinsma Karate vereniging de OPEN NOORDELIJKE JEUGD KATA TOERNOOI 2008 KBN in sporthal Bruinsma, te Stadskanaal.

 

Vanaf de gele band in de leeftijd categorieën 8 t/ m 11 jaar en 12 t/m 15 jaar kon men strijden om de ere plaatsen. Het aantal deelnemers was vrij laag, ca 110 jeugdige karateka’s, maar van hoog niveau. We kwamen bekende karateka’s tegen die prijzen in de wacht sleepten bij de NK KATA en KUMITE toernooi van zaterdag 29 november jl. De Kata wedstrijden waren verdeeld in leeftijd categorieën, zowel voor meisjes als jongens:

 

  • 8/9 jaar
  • 8/11 jaar
  • 12/13 jaar

 

Het wedstrijdsysteem was gebaseerd op het vlaggensysteem, met dubbele eliminatie en volgens de KBN reglement. De keuze van de kata was vrij en mocht bij elke wedstrijd ronde herhaald worden. Voor onze vereniging heeft zich de volgende jeugdige karateka’s ingeschreven.

 

  • Isabeau van Vugt
  • Mignon Hagenmeijer
  • Roy Geerts
  • Nino van Vugt

 

Onze deelnemers Nino, Mignon, Isabeau en Roy

Nino van Vugt was ingedeeld in de jongensgroep-leeftijdscategorie van 8/9 jaar, Isabeau van Vugt en Mignon Hagemeijer waren ingedeeld in de meisjes groep-leeftijdscategorie van 8/11 jaar terwijl Roy Geerts was ingedeeld in de jongensgroep-leeftijdscategorie van 12/13 jaar. Niet alleen voor de karateka’s maar ook voor de ouders was de dag vroeg begonnen. We hebben om 05:00 bij het Web in Teteringen verzameld om richting Stadskanaal te gaan rijden. Een afstand van ongeveer 255 km.

 

Na een gezamenlijke warming-up van ruim een uur begon zowel Nino, Mignon en Isabeau aan hun wedstrijden.

 

 

De gezamenlijke warming-up

 

De eerste wedstrijd ronde van Nino had hij winnend afgesloten maar door een fout in het oproepen van de organisatie moest hij zijn eerste wedstrijd overdoen. Ondanks deze organisatorische fout was Nino zichzelf gebleven en hij won zijn wedstrijdronde. Na een verliespartij kwam Nino in de herkansingsronde en won hij twee rondes. Van de 21 deelnemers is Nino als 4de geëindigd. Een uitermate knappe prestatie mede omdat hij pas in de wedstrijd ploeg is toegevoegd en dit zijn eerste echte toernooi was.

 

Mignon en Isabeau waren verdeeld in verschillende poules, dit vanwege het groot deelnemersveld (29). Mignon sloot haar eerste partij af als verliezer. Maar via de herkansingsronde heeft ze zich terug kunnen vechten en de 2 opeenvolgende wedstrijden winnend af te sluiten. Helaas eindigde zij in haar groep (B) als 4de. Isabeau hoefde de eerste ronde niet aan te treden. De tweede ronde heeft ze winnend afgesloten en de derde ronde kwam ze als verliezer uit de bus. Echter net als Mignon vocht Isabeau zich goed terug en eindigde zij als 4de in haar groep (A). In het eind klassement eindigde Mignon als 7de en Isabeau als 8ste.

 

Na de middag pauze was het de beurt aan Roy Geerts. Hij was ingedeeld bij een groep bestaande uit 13 deelnemers meteen tweetal bruine banders van zeer hoog niveau ( NK kampioen jeugd). Bij zijn eerste partij stond hij tegenover de gevreesde karateka. Ondanks zijn goede inzet verloor hij zijn partij. Bij zijn optreden stond hij ook bij het uitvoeren van zijn kata half buiten de mat. Dit was bepalend voor de eindbeoordeling. Zijn volgende partij verloor Roy nipt, zijn tegenstander won weliswaar met 2-1 maar dit keer was ik als trainer niet eens met de beslissing. Zijn tegenstander stond met zijn achterste standbeen buiten de mat maar werd hierdoor niet beoordeeld door de hoofdscheidsrechter. Jammer van deze beslissing. Ik was ervan overtuigd dat Roy tot de beste drie kon behoren maar helaas eindigde zijn deelname na twee rondes. Zijn eind klassering was de 9de plaats.

 

Al met al kan ik concluderen dat we, ondanks de verliespartijen, een goede prestatie hebben geleverd. Alle vier deelnemers hebben een enorme inzet getoond en elkaar goed ondersteund.

 

Ik kan vermelden dat er potentie in onze wedstrijdgroep zit en dat we door hard trainen er langzamerhand op een hoger niveau komen. We hebben met de jeugdige karateka’s en ouders een leuke en gezellige dag van gemaakt. Bij de ouders was een nieuwe toeschouwer meegereisd, de opa van Nino van Vugt. Een gezellige, aardige man waar we ontzettend mee gelachen hebben.

 

Ik wil de ouders bedanken voor hun aanwezigheid en ondersteuning. Onze volgende deelname is zondag 18 januari 2009 in Waspik.

 

Met vriendelijke groet,

Peter Kneefel

Begeleider / Coach

Terug naar publicaties

Shotokan Karate-Do Teteringen

Opgericht in 1981 door Bert Pijpers en aangesloten bij Karate-do Bond Nederland. De stijl die beoefend wordt is Shotokan, de meest beoefende karate stijl ter wereld. Wij volgen de filosofie van de Japanse Karate Associatie (JKA).
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram