Open Roosendaals JKA Nov. 2009

22 november 2009

 

Zondag 22 november organiseerde JKA Nederland, Dojo UMO Jan Knobel, de Open Roosendaals JKA Championships Kata en Kumite in sporthal D’n Dijck in Roosendaal. Het deelnemers veld was van hoog en internationaal niveau. Uit landen als Duitsland, België, Italië, Tunesië en Palestina kwamen diverse karateka’s ingedeeld in diverse leeftijdscategoriën. Op nationaal niveau waren de verenigingen UMO, Itosu, Tamashii, Archida en Shotokan Karate Do Teteringen vertegenwoordigd. Het wedstrijdsysteem was gebaseerd op het vlaggen - en puntensysteem. De keuze van de kata werd bepaald door de hoofdscheidsrechter en na 2 rondes was de keuze vrij. Onze vereniging heeft zich ingeschreven voor de Kata en Kumite wedstrijden en bestond uit de volgende karateka’s:

 

 • Nino van Vugt
 • Jip van Groenewoud
 • Chantal van Unen
 • Isabeau van Vugt
 • Mignon Hagenmeijer
 • Yfke van der Kammen
 • Julia Hulsmann
 • Roy Geerts        (Kata & Kumite)
 • Emma Kalberg
 • Mitchell Kneefel
 • Michael Vermeulen (Kumite

 

 

 

Door een enkelblessure moest Isabeau van Vugt afhaken. Wij wensen haar veel sterkte met het herstel van haar enkel.

Nino van Vugt en Jip van Groenewoud mochten de spits afbijten.

 

Nino begon ijzersterk en behield zijn hoog niveau tijdens alle wedstrijden. Kleine schoonheidsfoutjes hebben Nino alsnog tot de 2de plaats gebracht. Met een gemiddelde van 6.8 heeft hij een goede prestatie geleverd.

Net als Nino begon Jip ijzersterk in haar poule. Ook Jip behield haar hoge niveau en uiteindelijk eindigde zij op een uitstekende 1ste plaats, met een gemiddelde van 6.9

Direct na de wedstrijden van Nino en Jip was het de beurt aan Yfke van der Kammen.

 

Yfke begon zenuwachtig aan haar wedstrijd en maakte kleine techniek foutjes. Ondanks deze foutjes heeft ze haar 1ste wedstrijd met 3-1 gewonnen. In de volgende ronde volgde het puntensysteem. Zij herpakte zichzelf en met een gemiddelde van 6.9 eindigde Yfke op de 1ste plaats.

Chantal van Unen, Mignon Hagemeijer en Julia Hulsmann waren in èèn poule ingedeeld. Vanwege het lage deelnemersveld (7) werd er direct met het puntensysteem begonnen.

 

Chantal begon als eerste en haalde een gemiddelde van 6.9. Daarna was Mignon aan de beurt en haalde ook een gemiddelde van 6.9.

 

Julia was als 5de aan de beurt, door een paar foutjes haalde ze een gemiddelde van 6.8 wat net niet genoeg was voor de finalerondes. De overige deelnemers hadden resp. een gemiddelde van 7.0 en 6.9.

In de finale streden Chantal en Mignon om de prijzen. Chantal haalde in haar opeenvolgende wedstrijd een gemiddelde van wederom 6.9 terwijl Mignon een gemiddelde haalde van 7.0 wat resulteerde op een resp. 3de en 2de plaats. Julia eindigde op de 5de plaats.

 

Roy begon op veld 2 aan zijn wedstrijden. Helaas voor Roy was het snel afgelopen. Hij haalde een gemiddelde van 6.8 maar dit was niet voldoende omdat de overige deelnemers een gemiddelde halen tussen 6.9 en 7.1

In zijn deelnemersveld van 10 karateka’s eindigde hij op de 7de plaats.

 

Tegelijk met de wedstrijden van Roy begon op veld 1 Emma Kalberg aan haar wedstrijden.

Ook Emma begon op een hoog niveau die zij gedurende haar wedstrijden kon behouden.

Zij haalde een gemiddelde van 6.9 wat haar een 2de plaats opleverde.

 

 

1ste plaats Jip van Groenewoud             2de plaats Nino van Vugt

 

 

1ste plaats Yfke van der Kammen          2depl. Mignon Hagemeijer en 3de pl. Chantal van Unen

 

 

2de plaats Emma Kalberg                        2deplaats Team Teteringen 1 en 3de plaats Team Teteringen 2

 

Direct na de individuele kata wedstrijden werd er gestart met de Team Kata wedstrijden. Team Teteringen 1 bestond uit Emma Kalberg, Roy Geerts en Julia Hulsmann. Team Teteringen 2 bestond uit Chantal van Unen, Yfke van der Kammen en Mignon Hagemeijer. Onze teams moesten strijden om de prijzen met Tamashii 1. Na het uitvoeren van de kata’s eindigde Team Teteringen 1 op de 2de plaats met een gemiddelde van 6.9 en Team Teteringen 2 op de 3de plaats met een gemiddelde van 6.8. Een uitstekende prestatie van onze teams.

 

Na alle jeugd kata wedstrijden begon de jeugd kumite wedstrijden voor Roy Geerts. Na een lichte voorbereiding begon hij tegen een sterke tegenstander uit Duitsland. Roy begon sterk. Door zijn lage verdediging stond hij met 0-1 achter. Door een sterke gyaku tsuki chudan van Roy trok hij de wedstrijd in evenwicht 1-1. De tegenstander liet zich niet van de wijs brengen en trok de wedstrijd naar zich toe door een gyaku tsuki jodan en een oi tsuki chudan te plaatsen. Jammer dat het snel was afgelopen voor Roy, hij heeft zich duidelijk verbetert ten opzichte van het vorige toernooi.

 

Na de lunchpauze begon de wedstrijden voor de senioren. Op veld 2 begon de wedstrijden in de groep van Mitchell Kneefel.

 

Mitchell haalde in zijn wedstrijd een gemiddelde van 6.8 wat onvoldoende bleek te zijn  voor de finale ronde. Ondanks het gemis van wedstrijd ritme behaalde hij een verdienstelijke 5de plaats.

 

Voor Michael Vermeulen was het zijn eerste grote toernooi. Hij was ingedeeld in een poule met ervaren karateka’s. In zijn eerste wedstrijd moeste hij zich staande houden tegen een ervaren Italiaan. Michael heeft zich prima verweerd maar moest helaas vroegtijdig afscheid nemen.Hij verloor zijn  wedstrijd met 2-0. Wij kunnen uiterst tevreden zijn met de prestaties van onze deelnemers. Allemaal hebben ze hun best gedaan en een goede inzet getoond.

 

Onze volgende deelname is zaterdag 28 november bij de NK KBN jeugd Kata en Kumite toernooi in Zoetermeer.

 

Met vriendelijke groet,

Peter Kneefel

Coach

 

Terug naar publicaties

Shotokan Karate-Do Teteringen

Opgericht in 1981 door Bert Pijpers en aangesloten bij Karate-do Bond Nederland. De stijl die beoefend wordt is Shotokan, de meest beoefende karate stijl ter wereld. Wij volgen de filosofie van de Japanse Karate Associatie (JKA).
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram