DE VERENIGING

KARATE TETERINGEN

Shotokan Karate-do Teteringen werd als vereniging opgericht in 1981 door Bert Pijpers en is aangesloten bij de Karate-do Bond Nederland (KBN). De KBN is de enige Karate-do bond binnen Nederland die aangesloten is bij het NOC*NSF.
Begin deze eeuw besloot Bert Pijpers zich terug te trekken en werd de scepter overgegeven aan Arjan Zonneveld en Michel Kievits, waarbij Arjan de onderdelen kihon en kata (inclusief bunkai) voor zijn rekening nam en Michel zich voornamelijk toelegde op kumite.

Heden ten dage is Arjan Zonneveld de sensei (hoofdtrainer) van Shotokan Karate-do Teteringen en wordt hij ondersteund door een aantal assistenten.

shotokan karate

De stijl die beoefend wordt is Shotokan, de meest beoefende karate stijl ter wereld. Overige populaire stijlen in Nederland zijn Shito Ryu, Wado Ryu, Gojo Ryu en Kyokushinkai.

Zoals bij vele verschillende vormen van vechtsporten zijn er binnen Shotokan ook een aantal verschillende stromingen die vaak ondergebracht zijn in een associatie of bond.

Ieder stroming kan de basis stijl Shotokan karate op een andere wijze interpreteren of meer nadruk leggen op specifieke onderdelen.

Arjan Zonneveld is een volgeling van de filosofie van  de Japanse Karate Associatie (JKA) en daarom volgen wij deze stijl interpretatie.

Daarmee worden interpretatie, visies en wat nog meer van anderen niet uitgesloten. Niet alleen nodigen wij regelmatige specialisten van andere Karate stijlen of vechtsporten uit om Masterclasses te geven, maar worden er ook trainingen buiten onze dojo gevolgd door zowel de technisch staf als ook leden.

karate-do bond nederland

De Karate-do Bond Nederland behartigt de belangen van de ruim 190 aangesloten Nederlandse karatescholen en ongeveer 9.000 individuele leden. De stijlen die vertegenwoordigd zijn binnen de KBN zijn Kyokushinkai, Gensei Ryu, Goju Ryu, Shito Ryu, Shotokan and Wado Ryu.

Ieder stijl heeft één of meer stijl-werkgroepen die de exameneisen voor de Dan-graden voor de desbetreffende stijl samenstellen. Bijvoorbeeld Shotokan heeft drie verschillende werkgroepen, waarbij elke sportschool vrij is om zich aan te sluiten bij één van de drie. Shotokan Karate-Do Teteringen is aangesloten bij het Shotokan 4e Platform.

slider karate voor volwassenen wedstrijd
slider karate shotokan team
slider karate voor kinderen en volwassenen

Shotokan Karate-Do Teteringen

Opgericht in 1981 door Bert Pijpers en aangesloten bij Karate-do Bond Nederland. De stijl die beoefend wordt is Shotokan, de meest beoefende karate stijl ter wereld. Wij volgen de filosofie van de Japanse Karate Associatie (JKA).
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram