Toernooi verslag El Hatri

19 oktober 2008

Op zondag 19 oktober organiseerde El Hatri zijn 15deOpen Kata toernooi in de Sporthal de Achtse Barier in Eindhoven. Het deelnemers veld was groot, ruim 400 karateka’s van verschillende clubs hebben zich aangemeld, verdeeld over zowel voor de individuele - en team kata wedstrijden. Het toernooi was verdeeld in een ochtend - en middag programma.

 

Het wedstrijdsysteem was gebaseerd op het vlaggensysteem. De keuze van de kata is vrij. Vanaf de 3de kyu moet men de eerste 3 rondes een verschillende kata tonen, daarna mocht men de gewenste kata herhalen. De deelnemers werden verdeeld in categorieën, gebaseerd op leeftijd, kleur band en geslacht.

 

Deelname Shotokan Karate-Do Teteringen

Onze deelname bestond uit de volgende personen verdeeld over de categorieën en poules:

 

Roy Geerts                    Cat 4    Poule 3/4 geel jongens

Isabeau van Vugt           Cat 3    Poule 3/4 geel meisjes

Mignon Hagemeijer        Cat 3    Poule 3/4 geel meisjes

Jelle Kiers                     Cat 4    Poule 4    groen jongens

Jip van Groenewoud       Cat 1    Poule 1/2 geel meisjes

Igor Mertens                 Cat 3    Poule 3/4 geel jongens

 

Onze deelnemers tijdens het afgroeten

Vanwege de afwezigheid van Yfke van der Kammen en de afmelding van Igor Mertens, was ons deelnemersveld naar 5 karateka’s teruggebracht.Het was vroeg licht voor de deelnemers, ouders en begeleiders, we moesten om 07:30 verzamelenbij het Web in Teteringen.Uiterlijk 09:00 dienen wij ons aan te melden bij de Sporthal de Achtse Barier in Eindhoven. Rond 08:30 kwamen we bij de sporthal aan. De begeleider diende zich te melden bij de wedstrijdsecretariaat alwaar hij de poule indelingen en de deelnemerskaarten in ontvangst heeft genomen.De deelnemers werden begeleidt naar de kleedkamers. De ouders konden hun weg vinden naar de kantine voor een kopje koffie en daarna naar de tribunes.

 

 

De warming-up van onze deelnemers.

Na een gezamelijke warming-up van ruim een half uur, begon Jip van Groenewoud om 09:30 haar 1ste kata toernooi. In haar categorie bestond het deelnemers veld uit 10 karateka’s. Zij verloor haar eerste ronde maar in de herkansing heeft ze aangetoond dat zij op dit niveau goed kan meedraaien. Zij won de herkansing maar verloor ternauwernood in de volgende ronde. Ondanks haar jeugdige leeftijd ( 7 jaar ) en de nog geringe kata wedstrijd ervaring, heeft ze een goede prestatie geleverd.

 

Om 10:00 en 10:05 starte de categorieën 3 geel meisjes en 4 geel jongens. Omdat de danswedstrijd van Mitchell Kneefel niet is doorgegaan heeft hij de begeleider geassisteerd bij de categorie 3 geel meisjes. Omdat de Kata wedstrijd van de cat 1 geel meisjes uitliepen heeft Jelle Kiers de begeleiding van Roy Geerts tijdelijk op zich genomen. Het deelnemers veld in de categorie van Roy Geerts was 8, maar er waren maar 5 deelnemers aanwezig. Roy eindigde als 4de in zijn categorie. Ondanks zijn verlies heeft Roy een goede prestatie neergezet. Het deelnemersveld in de categorie van Isabeau en Mignon bestond uit 12 deelnemers verdeeld over twee poules. Isabeau was ingedeeld in poule A en Mignon in poule B. Isabeau ging na haar eerste verloren partij naar de herkansing waarna zij tot de halve finale van de verliezers ronde reikte. Zij eindigde op de 6de plaats. Mignon bereikte grote hoogtes en mede door haar inzet en wilskracht heeft zij de finale bereikt en winnend afgesloten. Voor beide dames een knappe prestatie in een groot deelnemers veld.

 

Mignon Hagemeyer als 1ste in haar categorie

Als laatste deelnemer trad Jelle Kiers in zijn categorie op. Ook hier was het deelnemersveld met 12 karateka’s bezet. Jelle was ingedeeld in groep B en na twee rondes was het voor Jelle afgelopen. Hij eindigde als op de achtste plek wat verdienstelijk is ondanks dat hij niet meedoet aan de wedstrijdtrainingen. Wij mogen terug kijken op een geslaagde deelname. Wij kunnen opmaken dat de huidige deelnemers veel inzet, wilskracht en saamhorigheid hebben getoond. Niet te vergeten dat zij ook plezier hebben gehad met elkaar en tijdens de uitvoering van de kata’s. Wij kunnen tevreden zijn met de prestaties die de deelnemers hebben getoond.

 

Niet voor iedereen is er een prijs weggelegd. Wedstrijd ervaring verkrijgen en plezier in je sport zijn ook belangrijke onderdelen in het beoefenen van je sport.Rest mij om de ouders te bedanken voor hun aanwezigheid en ondersteuning.

 

De vader van Roy en Isabeua, die kenbaar hebben gemaakt

mee te doen aan de familie training op vrijdag14 november.

We hebben met z’n allen een gezellige dag van gemaakt. Met vriendelijke groet,

Peter Kneefel

Begeleider / Coach

Terug naar publicaties

Shotokan Karate-Do Teteringen

Opgericht in 1981 door Bert Pijpers en aangesloten bij Karate-do Bond Nederland. De stijl die beoefend wordt is Shotokan, de meest beoefende karate stijl ter wereld. Wij volgen de filosofie van de Japanse Karate Associatie (JKA).
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram