KARATE VOOR DE JEUGD

KARATE TETERINGEN

Karate is een ideale sport voor kinderen vanaf een bepaalde leeftijd. Discipline, controle en vooral het met veel plezier trainen, zijn kernpunten die Shotokan Karate-do Teteringen belangrijk acht en waar veel aandacht aan geschonken wordt.

VANAF WELKE LEEFTIJD KAN DE JEUGD KARATE TRAINEN

Bij Shotokan Karate-do Teteringen kan de jeugd komen trainen vanaf 6-jarige leeftijd. Veel jonger dan 6 jaar vraagt om een aparte aanpak wat training betreft en hiervoor zijn wij niet ingericht.

Bereikt men de leeftijd van 14 jaar, dan kan men in principe met de senioren mee trainen. Het is wel een vrije keuze, want wanneer de 14-jarige toch nog liever wat langer blijft doortrainen met de jeugd, vanwege jongere vriendjes en vriendinnetjes, dan mag dat uiteraard.

OPBOUW KARATE TRAINING VOOR DE JEUGD

Training voor de jeugd duurt een vol uur. De training is als volgt opgebouwd :

OPSTELLEN EN AFGROETEN

warming-up voor alle spiergroepen

KARATE TRAINING

OPSTELLEN EN AFGROETEN

KARATE DISCIPLINE EN CONTROLE

De jeugd wordt geleerd gedisciplineerd te trainen. De discipline begint al bij het opstellen en afgroeten. Hoewel een kind soms heel snel afgeleid is, proberen wij dat direct te herstellen door hun aandacht weer op de training te vestigen.

Een agressieve houding tijdens het trainen wordt niet geaccepteerd en zal direct gecorrigeerd worden. De kinderen wordt geleerd om gecontroleerd en beheerst stoot- en traptechnieken uit te voeren. Zo is contact op het hoofd, bijvoorbeeld, niet toegestaan. 

Door aandacht te geven aan discipline en de controle te hebben over eigen lichaam en ledematen,  zal het zelfvertrouwen in het eigen kunnen na verloop van tijd drastisch toenemen.

trainingschema jeugd trainingen karate

Maandag 18:30 - 19:30

Woensdag 18:30 - 19:30

locatie karate dojo

’t Web
Zuringveld 1
4847 KS Teteringen

Inschrijfgeld & contributie?

Eénmalig inschrijfgeld is €17,50 per kind

De maandelijkse contributie per kind per familie:

1ste lid € 15,50
2de lid € 13,50
3de lid € 11,50
4de lid € 8,50

Bij langdurige afwezigheid van de trainingen, door bijvoorbeeld ziekte, kan in overleg met het bestuur de contributie tijdelijk worden stopgezet. Dit kan vanaf een aaneengesloten periode van 2 maanden.

Shotokan Karate-do Teteringen hanteert een opzegtermijn van 1 kalendermaand.

INSCHRIJFFORMULIER

Proeflessen gedraaid en klaar om in te schrijven? Vul dan het aanmeldformulier in en mail het aan ons. Dan komt alles in orde en kan er volledig meegetraind worden!

inschrijfformulier

FAQ

WAAR KAN IK EEN KARATEPAK AANSCHAFFEN?

Karatepakken kunnen natuurlijk online gekocht worden of in een goede sportwinkel. Wij hebben ook karatepakken op voorraad, waardoor er gepast kan worden welke het beste zit. Onze prijzen zijn marktconform en zeker niet duurder dan een willekeurige sportzaak.

IS HARD CONTACT TOEGESTAAN?

Nee er is geen hard contact toegestaan, laat staan contact op het hoofd. Dat is ten strengste verboden en zal direct gecorrigeerd worden.

VANAF WELKE LEEFTIJD KUNNEN KINDEREN WEDSTRIJDEN DRAAIEN?

Er zijn al instap wedstrijden voor kinderen vanaf 6 jaar. Ook hier wordt er streng op toegezien dat er geen ongecontroleerd harde technieken worden uitgevoerd, in het geval van kumite wedstrijden.

MOET ER EEN BITJE AANGESCHAFT WORDEN?

Nee dat is niet noodzakelijk, omdat technieken op het hoofd niet is toegestaan.  Gaat men wedstrijden draaien, dan is het verplicht.

slider karate kick
slider karate shotokan team
slider karate voor kinderen en volwassenen
slider karate wedstrijd

Shotokan Karate-Do Teteringen

Opgericht in 1981 door Bert Pijpers en aangesloten bij Karate-do Bond Nederland. De stijl die beoefend wordt is Shotokan, de meest beoefende karate stijl ter wereld. Wij volgen de filosofie van de Japanse Karate Associatie (JKA).
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram