KARATE VOOR VOLWASSENEN

KARATE TETERINGEN

De edele kunst van het vechten, dat is feitelijke Karate in een notendop, en zo zijn de trainingen dan ook opgebouwd. Er wordt veel aandacht geschonken aan de basistechnieken, die in veel gevallen ook allemaal zijn overgenomen door moderne varianten zoals MMA, Krav Maga, etc.

Leeftijdsopbouw karate training

Vanaf de leeftijd van 14 jaar kunnen de senioren trainingen gevolgd worden. Grofweg zijn de senioren in drie leeftijd categorieën in te delen: (jong)volwassenen [14 tot 25 jaar], senioren [25 tot 35 jaar], veteranen [35 - 70+ ]

Deze gevarieerde leeftijdsopbouw geeft de trainingen een extra dimensie, omdat een jong volwassene veel kan leren van een ervaren rot en een op leeftijd zijnde krijger wordt scherp gehouden door de snelheid en souplesse van een aanzienlijk jongere karateka.

Kortom, iedereen kan op zijn/haar eigen niveau en tempo trainen!

Opbouw Karate training voor senioren

De samenstelling van de karate trainingen voor volwassenen is systematisch en gestructureerd van opbouw:

OPSTELLEN EN AFGROETEN

warming-up voor alle spiergroepen

KARATE TRAINING

OPSTELLEN EN AFGROETEN

De totale duur van de training is anderhalf uur, waarbij ieder zijn conditionele grenzen heeft. Een 25-jarige zal over het algemeen oefeningen met een hogere intensiteit kunnen uitvoeren dan een 70-jarige. Ieder bepaalt dus zelf zijn/haar grenzen, maar er wordt wel verwacht dat men deze grenzen opzoekt.

Waar bestaan de karate trainingen uit?

De vier pijlers van Karate, zijnde kihon, kata, kumite en bunkai vormen de basis van alle trainingen. Regelmatig worden er ook externe specialisten uitgenodigd om een Masterclass te geven in één van de vier pijlers.

Het streven is immers om jezelf te ontwikkelen tot een zo compleet als mogelijke karateka, die alle facetten tot in de perfectie beheerst. Omdat dit onmogelijk is, kun je simpel weg nooit uitgetraind raken, of je nu 1ste Dan of 9de Dan hebt. Karate is een levenslang durend proces van leren, ontwikkelen, verbeteren en perfectioneren.

trainingschema volwassenen trainingen karate

Ma 19:30 - 21:00

Wo 19:30 - 21:00

Vr 19:30 - 21:00

(Dan graden training)

locatie karate dojo

’t Web
Zuringveld 1
4847 KS Teteringen

Inschrijfgeld & contributie?

Eenmalig inschrijfgeld is € 17,50

De maandelijkse contributie vanaf 17 jaar is € 22,- per maand.

Bij langdurige afwezigheid van de trainingen, door bijvoorbeeld ziekte, kan in overleg met het bestuur de contributie tijdelijk worden stopgezet. Dit kan vanaf een aaneengesloten periode van 2 maanden.

Shotokan Karate-do Teteringen hanteert een opzegtermijn van 1 kalendermaand.

INSCHRIJFFORMULIER

Bent u klaar om uzelf lid te worden van de vereniging? Vul dan het aanmeldingsformulier in en mail het aan ons. Dan komt alles in orde en kan er volledig meegetraind worden!

inschrijfformulier
slider karate voor volwassenen wedstrijd grey
slider karate shotokan team
slider karate training

Shotokan Karate-Do Teteringen

Opgericht in 1981 door Bert Pijpers en aangesloten bij Karate-do Bond Nederland. De stijl die beoefend wordt is Shotokan, de meest beoefende karate stijl ter wereld. Wij volgen de filosofie van de Japanse Karate Associatie (JKA).
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram