Vanen Competitie 29 Jan. 2012

29 januari 2012

Sprang Capelle, zaterdag 29 januari 2012 waren we met 10 deelnemers vertegenwoordigd bij de 2e dag van de vanen competitie

 

Deelname Shotokan Karate-Do Teteringen

Onze deelname bestond uit de volgende personen:

Lotte de Zeeuw              meisjes 6-7 jaar wit/ geel

Mady de Vos                  meisjes 8-9 jaar oranje/ groen

Lorenzo Sijogo               jongens 8-9 jaar oranje/ groen

Merel Verschuren           meisjes 10-11 jaar wit/geel

Tosca van Guldener       meisjes 10-11 jaar wit/ geel

Soufiane El Kouazi          jongens 10-11 jaar oranje/groen

Sjoerd van den Broek     jongens 10-11 jaar oranje/ groen

Isabel van Haaf             meisjes 10-11 jaar oranje/ groen

Serra van Santen           meisjes 10-11 jaar oranje/ groen

Eddy van Oerle              jongens 8-9-10-11 jaar blauw en bruin

 

Onze deelnemers en onze scheidsrechter

 

Om 10:00 was het zover.Na het afgroeten van de deelnemers en scheidsrechters moest Lotte als eerst beginnen. Lotte heeft als eerste kata de kata Heian Nidan gekozen. Dit was goed gedaan waarvoor ze 2 vlaggen voor en 1 tegen kreeg. Haar 2e partij deed ze weer de Heian Nidan en kreeg nu 3 vlaggen voor en 0 tegen. Haar derde partij weer de Heian Nidan gedaan echter nu kreeg ze 2 vlaggen tegen en 1 voor. Jammer maar haar volgende partij werd beloond met 3 vlaggen voor en geen tegen.

Na Lotte moest Lorenzo en Mady beginnen. Lorenzo koos voor de Heian Shodan. Zijn 1e partij won hij met 2 vlaggen voor en 1 tegen. Mady deed de Heian Nidan en kreeg 3 vlaggen voor en o tegen. Lorenzo´s 2e partij, ook de Heian Shodan, was goed voor 3 vlaggen voor en geen tegen. Netjes gedaan. Mady haar 2e partij, waar ze de Heian Sansan deed, was goed voor 3 vlaggen en 0 tegen. Lorenzo moest nog twee keer opkomen en deed allebei de keren de Heian Shodan. Zijn 3e partij kreeg hij weer 2 vlaggen voor en 1 tegen. Zo ook zijn 4e partij kreeg Lorenzo 2 vlaggen voor en 1 tegen. Mady moest ook nog twee keer opkomen en deed de Heian Nidan en de Heian Sandan. Haar 3e partij was goed voor 3 vlaggen voor en 1 tegen. Haar 4e partij was goed voor 2 vlaggen voor en 1 tegen. Alles gewonnen betekend 90 punten verdient. Knap gedaan allebei.

 

 

Merel en Tosca zaten bij elkaar in de poule. Merel verloor haar 1e partij met o vlaggen voor en 3 tegen. Ze deed de Heian Nidan. Tosca deed als 1e kata de Heian Nidan en kreeg hiervoor 3 vlaggen voor en 0 tegen. Merel deed de 2e partij de Heian Shodan en kreeg hiervoor 3 vlaggen voor en geen tegen. Netjes gedaan. Tosca’s 2e kata was de Heian Nidan. Ze kreeg hiervoor 1 vlag voor en 2 tegen, Jammer. De 3e en laatste partij moesten Merel en Tosca tegen elkaar uitkomen. Merel won deze net met 2 vlaggen voor. Voor Merel en Tosca was dit de eerste keer dat ze aan de vanen competitie mee deden. Ga zo door.

 

 

Soufiane en Sjoerd moesten tegelijkertijd beginnen echter op verschillende velden. Soufiane deed als eerst de Heian Nidan en kreeg 3 vlaggen voor en geen tegen Netjes gedaan. Sjoerd deed de Heian Sandan en verdiende 2 vlaggen voor en 1 tegen. Zo ging het nog even door, Soufiane deed als 2e en 3e kata weer de Heian Nidan en was voldoende om alle vlaggen, 3, voor te krijgen. Sjoerd deed ook als 2e en 3e kata de Heian Sandan en kreeg voor de 2de utivoering 2 vlaggen voor en 1 tegen. Zijn 3de uitvoering van deze kata kreeg hij welverdiend 3 vlaggen voor en geen tegen. Zowel Soufiane als Sjoerd hebben dus alle partijen gewonnen.

 

 

 

Na de korte pauze gingen we verder met Isabel en Serra. Beide zaten in dezelfde poule. Als eerste partij moesten de dames tegen elkaar uitkomen. Zowel Isabel als Serra deed de Heian Nidan. De uitslag was net in het voordeel van Serra, 2 vlaggen tegen 1 vlag. De 2e partij van Isabel, waar ze weer de Heian Nidan deed, won ze met 2 vlaggen voor en 1 tegen. Serra verloor haar 2e partij, met de Heian Nidan, net met 1 vlag voor en 2 vlaggen tegen. Omdat ze met drie deelnemers in hun poule zaten moesten ze weer een keer tegen elkaar uitkomen. Isabel en Serra deden weer de Heian Nidan, ook hier won Serra met 2 vlaggen voor en 1 tegen. De 4e en laatste partij van Isabel waar ze de Heian Nidan weer deed verloor ze net met 2 vlaggen tegen. Jammer mar netjes gedaan. Serra deed haar laatste partij ook weer de Heian Nidan en kreeg hiervoor 3 vlaggen voor en geen tegen. Netjes.

 

 

Eddy moest als laatste van onze club uitkomen in een poule van 4. Eddy deed als eerst de Heian Yondan en kreeg hiervoor en welverdiende 3 vlaggen voor en geen tegen. Netjes gedaan. Ook zijn 2e en 3e partij koos Eddy voor de Heian Yondan. De 2e partij won hij ook met 3 vlaggen voor en geen tegen. De 3e en laatste partij vertoonde Eddy weer de Heian Yondan en kreeg hier toen 2 vlaggen voor en 1 tegen. Alles gewonnen is 90 punten. Netjes gedaan.

 

 

Hieronder nogmaals de uitslagen van de partijen op een rijtje;

 

Lotte                 totaal 4 partijen             3 gewonnen/ 1 verloren totaal punten 80

Lorenzo             totaal 4 partijen             4 gewonnen/ 0 verloren              totaal punten 180

Mady                totaal 4 partijen             4 gewonnen/ 0 verloren              totaal punten 180

Merel                totaal 3 partijen             2 gewonnen/ 1 verloren              totaal punten 80

Tosca                totaal 3 partijen             1 gewonnen/ 2 verloren              totaal punten 70

Soufiane            totaal 3 partijen             3 gewonnen/ 0 verloren              totaal punten 90

Sjoerd               totaal 3 partijen             3 gewonnen/ 0 verloren              totaal punten 180

Isabel               totaal 4 partijen             1 gewonnen/ 3 verloren              totaal punten 150

Serra                totaal 4 partijen             3 gewonnen/ 1 verloren              totaal punten 150

Eddy                 totaal 3 partijen             3 gewonnen/ 0 verloren              totaal punten 180

 

Met vriendelijke groet,

Edwin

 

 

Terug naar publicaties

Shotokan Karate-Do Teteringen

Opgericht in 1981 door Bert Pijpers en aangesloten bij Karate-do Bond Nederland. De stijl die beoefend wordt is Shotokan, de meest beoefende karate stijl ter wereld. Wij volgen de filosofie van de Japanse Karate Associatie (JKA).
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram