Verslag 12 uurs training 9 Juni 2007

9 juni 2007

Geslaagde 12-uurstraining van Shotokan Kartate-Do Teteringen

Op zaterdag 9 juni j.l. heeft Shotokan Karate-Do een zeer geslaagde 12-uurstraining in 't Web te Teteringen georganiseerd voor haar jeugd- en seniorleden.De training begon 's ochtends om 08.00 uur en eindigde 's avonds om 20.00 uur.

 

Om 8.00 uur 's ochtends begon, nadat de groepen opgesplitst waren, de eerste training. De jeugdleden gingen aan de slag met de kata Kanku-sho en de seniorenprobeerden de bunkai (=praktische uitleg) van deze kata onder de knie te krijgen.Na de eerste training moesten alle leden om 9.30 uur het bos in om d.m.v. een speurtocht een puzzel op te lossen. Helaas viel deze speurtocht door het slechte weer letterlijk in het water.

 

Na de lunch stond de tweede training op het programma en na ongeveer anderhalf uur begon er zowel bij de jeugd- als bij de seniorleden enige structuur in de kata Kankusho te komen. Na de tweede training kregen de leden een inleiding in het mooie en sierlijke Aikido van Aikidoleraar Dave Sijogo. Van hem leerden we een aantal praktische klem- en ontwijktechnieken.Na deze twee trainingen even rust en kunnen de deelnemers genieten van Jackie Chan. Na de film stond het onderdeel apenkooi op het prgramma, een welkome afwisseling na al deze budo-elementen.

 

Na de avondmaaltijd de derde en laatste training in het bijzijn van de ouders die vanaf 18.30 uur van harte welkom waren. De 12-uurstraining eindige met een demonstratie van de bunkai Kankusho door zowel de jeugd- als seniorleden.

 

Na de zelfverdedigingsdemonstratie door Michel,Dave,Valesca en  Michel Kievits ontvingen alle deelnemers een oorkonde en een groepsfoto als herinnering aan deze geslaagde dag.

 

                                         

Terug naar publicaties

Shotokan Karate-Do Teteringen

Opgericht in 1981 door Bert Pijpers en aangesloten bij Karate-do Bond Nederland. De stijl die beoefend wordt is Shotokan, de meest beoefende karate stijl ter wereld. Wij volgen de filosofie van de Japanse Karate Associatie (JKA).
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram