Verslag Elhatri Toernooi 6 feb. 2011

6 februari 2011

Zondag 6 februari organiseerde Stichting Topsport Elhatri (STE) in Eindhoven, het 15de Mini Jeugd Kata / Kumite en Team Kata toernooi, t/m 15 jaar. Het toernooi is een klein opgezet toernooi en is bedoeld om karateka’s, toernooimedewerkers en (toekomstige) scheidsrecters wedstrijdervaring op te laten doen.

 

Voor SKT hebben er 14 leden zich aangemeld voor deelname aan het toernooi.

 

Zinnedine BittichArgento Sijogo

Lorenzo Sijogo

Soufiane El Kouazi

Isabel van Haaf

Sjoerd van den Broek

Thijs van der Kammen

Eddy van Oerle

Nienke van den Broek

Annica van Oerle

Yfke van der Kammen

Mignon Hagemeijer

Chantal van Unen

Emma Kalberg

katakata & kumite

kata & kumite

kata & team kata I

kata & team kata I

kata, kumite & team kata I

kata

kata

kata

kata

kata

kata & team kata II

kata & team kata II

kata & team kata II

 

 

Onze deelnemers                                               Scheidsrechter Michel van den Broek

 

Namens onze vereniging was Michel van de Broek als scheidsrechter opgegeven.

 

Door ziekte zijn Argento Sijogo, Isabel van Haaf en Nienke van den Broek afgemeld. Zinnedine Bittich was helaas niet opkomen dagen. Dus moesten we de afmeldingen doorgeven en de indeling voor de kata team I veranderen. Eddy van Oerle nam de plaats in van Isabel van Haaf. Na de kata wedstrijden kreeg Mignon Hagemeijer de kriebels om zich voor de kumite wedstrijden op te geven. Vanwege diverse afvallers kreeg zij de mogelijkheid om in haar leeftijdscategorie ddel te nemen aan de kumite.

 

Alle deelenemers waren op leeftijdscategorie ingedeeld. De keuze van de kata was vrij en mochten herhaald worden. Het wedstrijdsysteem was gebaseerd op het vlaggensysteem, dubbele eliminatie en iedere deelnemer kreeg een herkansing.

 

Voor Lorenzo Sijogo was het zijn eerste deelname aan een karate toernooi. Van plankenkoorts had hij niets te vrezen. Door zijn wilskracht en uitstraling won hij al zijn partijen met de Heian Shodan, elke partij met 5 vòòr en 0 tegen. Een uitstekende prestatie van Lorenzo.

 

1ste plaats Lorenzo Sjiogo

Na dit spektakelstuk was het de beurt van Soufiane El Kouazi en Sjoerd van den Broek. Beide jongens voerden de Heian Shodan uit. Soufiane won 3 partijen met 3-2, 5-0  en in de finale ronde met 3-2. Door deze goede prestatie eindigde Soufiane op de eerste plaats. Sjoerd leverde 4 partijen af.  De uitslagen waren als volgt: 1-4 verlies, 4-1 winst, 4-1 winst en tijdens de verliezerronde een nipte 2-3 verlies waardoor hij op een 5de plaats eindigde. Voor Sjoerd moet erbij gezegd worden dat hij niet lekker in zijn vel zat. Met verkoudheid heeft hij toch deelgenomen aan het toernooi wat veel zeggend is over zijn wilskracht.

 

1ste plaats Soufiane El Kouazi

Voor Thijs van der Kammen verliep zijn partijen ook goed. Hij heeft vier partijen gedraaid met de Heian Sandan. De uitslagen waren als volgt: 4-1 winst, 0-5 verlies, 4-1 winst en 3-2 winst, waardoor hij op de 3de plaats eindigde.

 

3de plaats Thijs van der Kamme

Eddy van Oerle heeft ook een uitstekende prestatie geleverd. Hij heeft alle 3 partijen met 5-0 gewonnen en in de finale liet hij zien dat ook hij over een enorme wilskracht en inzet bezit. Hij won de finale ook met 5-0 en eindigde op de verdiende 1ste plaats.

 

1ste plaats Eddy van Oerle

Annica van Oerle heeft 3 partijen gedraaid . Haar 1ste partij verloor zij met 1-4. Via de herkansing won zij deze partij met 4-1 , de daarop volgende partij verloor zij met 2-3. Zij eindigde op de 5de plaats.

 

Yfke van der Kammen, Chantal van Unen, Mignon Hagemeijer en Emma Kalberg waren bij elkaar ingedeeld in een groep van 6 deelnemers. Yfke moest de spits afbijten en zij verloor haar 2 partijen, beide keren met 1-4.Chantal moest het opnemen tegen Emma. Beide dames waren aan elkaar gewaagd. Chantal verloor deze wedstrijd van Emma met 1-4. Hierdoor Emma in de finale terecht. Mignon moest het opnemen tegen de winaar van de partij van Yfke. Ook Mignon moest het onderspit delven en verloor met 1-4. Hierdoor moest Mignon het opnemen tegen Chantal voor de derde en vierde plaats. Voor Chantal viel het doek en verloor zij de partij van Mignon met 0-5.In de finale verloor Emma met 0-5 en eindigde zij op de 2de plaats.

 

2de plaats Emma Kalberg en 3de plaats Mignon Hagemeijer

Aansluiten op de individuele kata wedtrijden volgden de team kata wedstrijden. We hadden 2 teams samengesteld. Team kata I bestond uit Soufiane El Kouazi, Sjoerd van den Broek en Eddy van Oerle. Omdat er maar twee teams waren ingeschreven moesten we maar 1 partij draaien. Dit team verloor met 0-5 en eidigde dus op de 2de plaats.

 

2de plaats Team Kata I

Team kata II bestond uit Chantal van Unen, Mignon Hagemeijer en Emma Kalberg. Deze categorie bestond uit 3 teams. In de twee partijen hebben de dames , met de Heian Sandan, aangetoond dat zij completer zijn geworden en goed op weg zijn om een gedegen team te worden. Beide partijen wonnen zij met 5-0.

 

 

Na de lunch begon de kumite wedstrijden. Lorenzo Sijogo en, op de valreep, Mignon Hagemeijer hebben zich hiervoor aangemeld.

 

Onze deelnemers met de prijzen

Lorenzo was ingeddeld in een groep van 9 deelnemers. De wedstrijdverloop was slecht. De tijdswaarnemer, omroeper, notulist en score waarnemer communiceerden niet tot nauwelijks en schreven verkeerde uitslagen op. Dit tot irirtatie van de hoofdscheidsrechter en coaches. Hierdoor werden partijen dubbel uitgevoerd. Ook tijdens de kumite wedstrijden was er niets te merken van plankenkoorts bij Lorenzo. Door zijn 3 verliespartijen eindigde Lorenzo op de 7de plaats. Niet slecht  als je bedenkt dat Lorenzo nog maar 2 maanden op Karate is. Voor Mignon Hagemeijer is dit haar 2de kumite wedstrijd. Ze begon zenuwachtig maar wist ondanks door haar 1ste verliespartij toch de tweede partij winnend af te sluiten. Hierdoor eindigde zij op de 3de plaats.

 

3de plaats Kumite Mignon Hagemeijer

Onze deelnemers hebben goed gepresteerd. Iedereen heeft een goede inzet getoond. Ik wil toch even stilstaan bij de prestaties van Lorenzo Sijogo en Eddy van Oerle. Beide zijn uitermate leergierig, luisteren goed en passen zich goed aan, aan de strategie van de tegenstanders. Overigens geldt dit ook voor de bruine banders.

 

Ook onze team kata I en II een dikke pluim. De saamhorigheid is uitermate goed en past in de ontwikkeling van de algemene teamgeest.Het toernooi verliep gemoedelijk en we hebben er met z’n allen een gezellig en vruchtbaar toernooi van gemaakt.Op naar de volgende toernooien. 3 april 2011 Dutch Open JKA Champignonship in Oost Souburg, 9 april 2001 Limburg Cup in Meerssen en 17 april Open Itosu Kata in Waalwijk.

 

Peter Kneefel

Coach

 

Terug naar publicaties

Shotokan Karate-Do Teteringen

Opgericht in 1981 door Bert Pijpers en aangesloten bij Karate-do Bond Nederland. De stijl die beoefend wordt is Shotokan, de meest beoefende karate stijl ter wereld. Wij volgen de filosofie van de Japanse Karate Associatie (JKA).
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram