Zeer geslaagde 12-uurstraining

7 juni 2008

Op zaterdag 7 juni organiseerde Shotokan Karate Do Teteringen de jaarlijkse 12-uurstraining voor alle jeugd- en seniorleden.

 

Dit jaar namen maar liefst 46 leden , incluis leraren, deel aan deze karatemarathon. Alle deelnemers moesten zaterdagochtend al vroeg uit de veren, want om kwart voor acht 's ochtends moest iedereen aanwezig zijn in het gemeenschapshuis 't Web, opdat om 8 uur precies de 12-uurstraining van start kon gaan.

 

Voor 8 uur werd door penningmeester Ton Stoop de traditionele groepsfoto gemaakt die alle deelnemers 's avonds van het bestuur aangeboden kregen.

 

Om 8 uur stond de eerste karatetraining van start. Na de warming-up stond de kata empi op het programma. De jeugdleden moesten zich op deze dag deze kata eigen maken, terwijl de seniorleden de kata en de bunkai (=uitleg van de kata) moesten instuderen. Een hele klus voor alle deelnemers.

 

Na de eerste training volgde een speurtocht in het bos.Na de speurtocht volgde een tweede training in de buitenlucht in het rulle zand. Na de training kregen alle karateka's een welverdiende lunch aangeboden.

 

Om 13.00 uur volgde de derde lichte training in 't Web. Een lichte training,omdat van 14.00 tot 15.30 uur een taekwondotraining op het programma stond. Onder de bezielende leiding van sensei Ernst Breuer (4e dan) en twee assistenten van Taekwondovereniging Garuda uit Waalwijk konden de karateka's kennismaken met deze mooie Koreaanse verdedigingssport.

 

Na deze intensieve training konden vooral de jeugdleden (die maar niet moe wilden worden) zich uitleven in de apenkooi. Om 17.00 uur volgde de warme maaltijd en een half uur rust. Om 18.00 uur volgde de vierde training die ook bijgewoond werd door de ouders .

 

Nadat allen de kata empi hadden gelopen en de leraren een spetterende demonstratie hadden gegeven, werd om 20.00 uur de karatemarathon beëindigd.

 

Dankzij de hulp van ondermeer enkele ouders en de inzet van de leraren en het bestuur van de vereniging werd deze dag een geweldig succes.

 

                                                                

Terug naar publicaties

Shotokan Karate-Do Teteringen

Opgericht in 1981 door Bert Pijpers en aangesloten bij Karate-do Bond Nederland. De stijl die beoefend wordt is Shotokan, de meest beoefende karate stijl ter wereld. Wij volgen de filosofie van de Japanse Karate Associatie (JKA).
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram