Zware Karatemarathon 24/25 Juni 2011

24 juni 2011

Op 24 juni  en 25 juni jongstleden heeft Karate Do Teteringen  een karate training georganiseerd van vrijdag 20:00 uur tot de volgende dag 20:00 uur totaal 24 uur voor senioren karateka van de club. Vanaf zaterdag morgen 8:00 uur hebben de jeugdleden ook mee gedaan. In deze training stond de Kata Kanku dai centraal.

 

Er hadden zich totaal 30 karateka’s van de vereniging aangemeld voor deze karate marathon.

 

De avond begon met een kata training en uitleg van de basis van deze kata. Om de kata (karate vorm) goed te kunnen begrijpen werd alles in detail uitgelegd. Nadien volgde een gasttraining Aikido van Dave waarin verschillende oefeningen werden uitgelegd en daarna uitgevoerd werden. Vervolgens maakte ieder zich klaar voor de nachtelijke buitentraining. Na een parcours van ongeveer 3 uur door het cadettenkamp met verschillende Oosterse opdrachten keerden we weer terug naar t’ Web voor een sport en spel moment. De nacht werd afgesloten met een meditatie oefening door Reiki Master Paul Melis waarin hij de karateka’s weer nieuwe energie gaf om door te gaan. Om 7:00 uur was daar het ontbijt wat door onze vrijwilligers was voorbereid (veel dank hiervoor).

 

Om 8:00 uur in de morgen kwamen onze jeugdleden en hebben we samen weer een karate training afgewerkt waarin de Kanku dai centraal stond. Aansluitend aan deze training werd een groepsfoto gemaakt waarna de deelnemers zich klaar moesten maken voor een speurtocht door het bos met vragen en opdrachten. Alle groepen slaagden er in om deze tocht met succes te doorlopen ondanks het slechte weer. Rond 12 uur zorgden de vrijwilligers weer voor een perfecte lunch die door de club verzorgd werd en waar ieder weer mee op krachten kon komen. Er werd vervolgens weer aandacht besteed aan de Kata vorm en aan de toepassing van de Kata in een man op man gevecht de zogeheten Bunkai. Rond 14:00 uur was het tijd voor de gasttrainer die ons de beginselen van het Pentjak Sila (Indonesische vechtsport) uit kwam leggen en ons een aantal oefeningen liet uitvoeren. Als traditie wordt tijdens de gasttraining altijd gekeken naar andere vechtsporten (material arts)  om zo ook eens wat anders dan karate te leren. Hierna was het tijd voor het sport en spel deel, hierbij wordt de zaal dan omgedoopt tot een parcours met toestellen, matten, ringen en touwen waarna het zogeheten Apen-kooien wordt gespeeld waarbij er door jong en oud veel energie wordt gebruikt. Rond 18:00 uur was het tijd voor het avondeten. Na het eten volgde de laatste karate training, waarbij de ouders en familieleden welkom waren om de demonstratie van de geleerde stof te aanschouwen. De jeugd en senioren gaven hierna een mooie show van de geleerde stof en kregen veel bewondering. Al met al weer een geslaagde maar erg zware dag met goede inzet en goede begeleiding. Terwijl de senioren de zondag nodig hadden om de zware 24 uur training te boven te komen hebben onze jeugdleden op zondag nog een Demo show gegeven op Varietee Teteringen.

 

                                                                                   

Terug naar publicaties

Shotokan Karate-Do Teteringen

Opgericht in 1981 door Bert Pijpers en aangesloten bij Karate-do Bond Nederland. De stijl die beoefend wordt is Shotokan, de meest beoefende karate stijl ter wereld. Wij volgen de filosofie van de Japanse Karate Associatie (JKA).
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram